lavender everywhere

6/26/2013Ma volt szerencsém megnézni a gyönyörű balatonfüredi hajókikötőt és a tihanyi levendulaföldeket akkor amikor virágoznak. A "szedd magad" program keretében 2000 Ft-ért annyi levendulát szedhettünk, amennyi a kapott zacskónkba fért. Elsőre nem is tűnt valami nagynak, de a látszat ellenére jó sokáig tartott mire ketten anyukámmal teletöltöttük. Szerencsére a nap is kisütött, úgyhogy a gyűjtögetés után még elmentünk a tihanyi Belső tóhoz, ettünk levendulás sütit és a levendulaszörpöt is kipróbáltuk :)

Today I was lucky to see the beautiful port of Balatonfüred and the lavenders in full bloom in Tihany. For only 7 EUR we could take as many flowers as our bag could hold. It seemed a little small in the beginning but don't let the size fool you; it took a pretty long time for us to fill it with my mom. Fortunately the sun came out of the clouds in the afternoon so we continued our trip to a little lake in the middle of the peninsula where we ate  lavender flavoured cake and tried lavender syrup as well :)
You Might Also Like

10 megjegyzés

 1. Válaszok
  1. Ugye? olyan jó volt élőben látni :))

   Törlés
 2. jó nagy szatyit kaptatok azért!:) mi lesz belőle/vele?
  mi is a minap szüreteltünk itthon, már el is készült a levendulás szappan:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mi szeretnénk szörpöt csinálni, elmondták a levendulás méz titkát is és persze kerül belőle a szekrénybe is a kis mocsok molyok ellen :D

   Törlés
 3. szivemcsücske füred:) imádom hogy bármikor lenn vagyok 20perc alatt:) télen-nyáron csodahely:) neked tetszett?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon tetszett, pont beszéltük h milyen jó a füredieknek h van ennyi szép utca meg gyönyörű sétány ahova lemehetnek és nézhetik a Balatont! Irigykedem :)

   Törlés
 4. nagyon szép képek, gyönyörű hely :)

  VálaszTörlés
 5. Nagyon jók lettek a képek! Olyan kis levendulás kalap díszem (alulról a 3. kép) van, még a mamám hozta egy kirándulásról. :))

  VálaszTörlés
 6. Köszönöm:)) annyi minden jó volt abban a boltban, legszívesebben mindent megvettem volna :D

  VálaszTörlés