Tuna pasta

9/22/2013

Egyszerű, gyors, finom. Ez a három szó jól leírja a tonhalas, paradicsomos, pikáns tésztát, ami a hozzáadott fahéjtól, chilitől és bazsalikomtól kicsit különleges és talán eltér a megszokott vasárnapi fogásoktól. Fél óra alatt kész és nem is különösebben drága, akit érdekel lapozzon tovább! :)

Simple, fast and delicious. These 3 words are perfect to describe this pasta with tuna and tomatoes. The cinnamon, chili peppers and basel makes it taste so special so it's a good alternative for our usual Sunday meals. it's done in 30 minutes and it's not too pricey either so if you're interested how to make it just scroll lower! :)


Amire szükséged lesz/Ingredients:

-tészta/pasta (250gr)
-1 lilahagyma/1 red onion
-sűrített paradicsom/canned tomato
-1 citrom/1 lemon
-1 tonhalkonzerv/1 can of tuna
-2 chili paprika(pirospaprika)/2 red chili peppers
-1 kiskanál fahéj/1 teaspoon of cinnamon
-bazsalikom/basel
-só, bors, olaj/salt, pepper, oil




Vágjuk apró darabokra a hagymát és a chilit./Cut the onion and the chili peppers into small pieces.



Egy kevés olajon pirítsuk meg a hagymát és a chilit majd adjunk hozzá a fahéjat./Fry the onion and the chili peppers using a little bit of oil, than add cinnamon.



Adjuk hozzá a tonhalat./Add tuna.



Öntsük hozzá a sűrített paradicsomot, szórjuk meg bazsalikommal*, sóval, borssal és reszeljünk rá ízlés szerint a citrom héjából./Poor the canned tomatoes in the pan, add basel*, salt and pepper. You can also add as much lemon zest as you like.


Az egészet hagyjuk főni 15 percig fedő alatt és eközben elkészíthetjük a tésztát./Leave it shimmer for 15 minutes and in the meantime you can cook the pasta.


Amíg várakozunk reszeljük le a sajtot és próbáljuk kibírni, hogy csipegessünk belőle állandóan, mert nem marad semmi a tésztára!/While you are waiting grate the cheese and try not to steal from it every 2 minutes because there won't be anything for the pasta!



Miután megfőtt a tészta, öntsük rá a szószt, szórjuk a tetejére a sajtot és voilá kész is van. Ilyenkor még esetleg rakhatunk rá extra bazsalikomot és egy fél citrom levét./After the pasta is done, poor the sauce on top and add cheese. You can complete it with more basel and some lemon juice.






*Én szárított bazsalikomot használtam, mert ezt találtam itthon, de még jobb ha frisset vesztek, azt daraboljátok bele és a végén a megmaradt egész levelekkel díszíteni is lehet!

*I used dry basel because i only had this at home but it's even better is you use fresh leaves and chop them up. At the and you can also decorate your meal with some!

You Might Also Like

6 megjegyzés

  1. AAAAAAAaaahhh! Lengyelországban csomó ilyet ettünk, és mióta haza jöttem egyszer sem csináltam! A héten biztos elkészítem, mert én is imádom!
    Puszi Karin! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na dejó, hogy akkor eszedbe juttattam! Azért a lengyelországi emlékekre tekintettel egy kis vodkát is csapjál mellé! :D puszii

      Törlés
  2. Köszönöm a receptet, éppen készül! :-)

    VálaszTörlés