What's in my travel makeup bag?

11/16/2013




A "what's in my bag" tag-et már régebben láthattátok a blogon és mivel a hétvégén Ádámhoz utaztunk úgy gondoltam, hogy aktuális lenne egy "what's in my travel bag" bejegyzés is. A ruháimat viszont mindig látjátok outfit formájában és általában mindig mást hozok magammal, de, ami nem változik az a neszszerem tartalma. Így született meg a "what's in my travel makeup bag".

I've done the "what's in my bag" tag before here on the blog and since we travelled to Ádám's this weekend, i thought it would be a good time write a "what's in my travel bag" post. But you see my clothes all the time in my outfit posts and usually i bring different pieces when i travel but one thing never changes; my makeup bag. So this is how i created the "what's in my travel makeup bag" post.





Catrice Defining Blush 030 Love&Peach: Bronzosítót nem szoktam magammal hozni egészen egyszerűen azért, mert túl nagy és ezzel a szép barackszínű pirosítóval pont annyi színt tudok adni az arcomnak amennyi elég ahhoz, hogy ne tűnjek sápadtnak./I usually don't bring a bronzer with me because it is too big but this little blush is enough for my face so i don't look pale. 

Púderecset/blush brush: A Rossmann-ban találtam, nincs márkája viszont összecsukható, nem koszolódik és utazáskor kis helyet foglal./I found it in Rossmann, doesn't have any particular brand. It has a cap so i can close it so it doesn't get dirty and fits in small places.

Max Factor 2in1 Foundation+Serum: A Glamour napokon szereztem be féláron, így megérte, amúgy túl drága lett volna, hogy megvegyem. Tényleg nagyon jó alapozó, plusz pont a fincsi illatnak :)/I bought it on half prise, otherwise it would have been too expensive. It really is a great foundation and i'm giving it a plus point for the delicious smell.

Kabuki flat headed foundation brush: Az aliexpress-ről rendeltem, nagyon szépen eldolgozza az alapozó és szintén kis helyet foglal./Bought it from aliexpress.com, it's a miracle with the foundation and didn't take up too much place.

Essence 24h volume mascara: Egy szempillaspirál kötelező, ez ráadásul vízálló így utazáskor nem kell aggódni, hogy estére eltűnik. Szemceruzát vagy tust csak ritkán szoktam pakolni, mert szerintem hétvégére elég egy szép fekete spirál is./I think a mascara is a must have and this one is waterproof so i don't have to worry that when i'm travelling it will disappear by the end of the day. I usually don't bring an eyepencil or a liquid liner because i think a nice black mascara is enough for the weekend.

Essence lash&brow gel mascara: A szemöldököm általában elég rakoncátlan és elég sok van belőle így arra áll amerre a kedve tartja. Szeretem ha a szálak szépen "kifésülve" egy irányban állnak és ez a gél segít abban, hogy így is maradjanak./My eyebrows are usually very unruly and i have a lot of them so the hairs are always a mess. I like them brushed to the same direction neatly and this gel helps them stay there.

Essence stay all day concealer: Az alapozót ezzel egészítem ki, reggel a szemem alá rakom, hogy ne tűnjek olyan álmosnak és arra is jó, hogy elfedjem az esetleges bőrhibákat./I use this with my foundation. I put it under my eyes to have a fresher look and i'm covering any imperfections with it as well.

Szemöldök fésű/Eyebrow comb: Nem emlékszem, hol vettem, a szemöldök gél előtt használom, de már eősen gondolkozom rajta, hogy kicserélem egy olyanra, aminek a vége olyan, mint egy szempillaspirálnak:)/I can't remember where i bought this but i use it before the eyebrow gel. However i'm really thinking about buying a different one which looks like the end of a mascara.


AVON ultra color rich lipgloss: Hétvégére nem igazán szoktam a számra rakni semmit, de ha mégis úgy alakul, hogy kicsit ki kell csípnem magam vagy csak csinosabbnak szeretném magam érezni, ez a nude-csillogós szájfény megteszi. Van is a számon valami meg nincs is./I don't really use anything on my lips at the weekend but if there is an occassion i need to attend or just simply want to feel prettier i wear this nude-gloss lipstick. This way i have something on my lips when i don't really wear anything.

Parfüm/perfume: A parfümről sem szabad megfeledkezni, de, hogy itt is a helytakarékosság érvényesüljön, utazáskor használom el az újságokban talált parfümmintákat, vagy az egyik ilyen kicsi 8ml-es változatát hozom el a kedvencemnek./You can't forget perfume either but to continue the space-saving pattern i use up the samples they put in magazines or i pack the 8ml version of my favourite ones.


HiGeen Antibacterial Hand Sanitizer: Ezt a hétköznapokban is mindig a táskámban tartom, de utazáskor is praktikus, mert ki tudja mikor kell mosdóba menni, de simán a vonaton sem tudhatod, hogy ki fogta meg előtted a korlátot./I have this on me every day but it's really practical when you're travelling. You never know when you have to go to the bathroom or just simply who touched the railing on the train before you.

Nivea Body Milk: Nagyon száraz tud lenni a bőröm tusolás után, úgyhogy nekem kötelező a testápoló. Egyértelműen nincs kedvem a hatalmas kiszerelésűeket cipelni és ez a kicsi bőven elég egész hétvégére. Sőt! Nem is gondoltam volna, hogy milyen sokáig kitart. Ez a Nivea a kedvencem, száraz bőrre való, sűrű, de gyorsan felszívódik, nem leszek utána csúszos-ragacsos./My skin gets really dry after the shower so a body lotion is a must have for me. Obviously i don't want to carry the huge ones around and this one is more than enough for the weekend. I never thought how long this little ones last! This particular one is my favourite from Nivea, it's for dry skin, it's thick enough without leaving my body with a slippery-sticky feeling.

EOS lipbalm in summer fruit: A hideg idő közeledtével ajakbalzsamot is pakolok. Nemrég fedeztem fel az EOS termékeit, ebay-ről rendelve 2 hét alatt itt volt. Nekem nagyon bejött, végre nem érzem úgy, hogy egy vastag, zsíros réteg fedi az ajkaimat és mégis nagyon hatásos. Az "íze" pedig mennyei :)/As colder weather approaches i throw in a lipbalm in my bag too. I recently discovered the EOS products and i'm in love with them. The balm was here in 2 weeks from ebay and it works miracles. Finally i don't feel that i have a greasy layer on my lips. Oh and it "tastes" amazing! :)


Sminklemosó kendő/Make up removal tissues: Ahelyett, hogy külön pakolok sminklemosót és vattakorongokat csak sminkelmosó kendőt használok. Ismét azért, mert kevesebb helyet foglal és utazáskor is fel tud frissíteni./Instead of packing a makeup remover and some pads i only put a pack of makeup remover tissues in my bag. Again, it saves space and it can freshen me up on a long journey.

Dezodor/Deodorant: Ez szerintem egyértelmű és akkor is magammal vinném, ha ez foglalná a legtöbb helyet :D (Egyébként a Rexona shower clean FRESH fajtát használom már régóta.)/I thik this is an obvious one and i would pack it even if it took most of the space :D (by the way i use Rexona shower clean FRESH for a long time)


Ezeken kívül hordok magammal ragtapaszt, mert sosem lehet tudni, igazi megmentők egy magassarkúban töltött nap után. Van nálam egy kis tükör is, pár hajgumi és hullámcsat is, hogy tudjak variálni a hajamon is.
Besides these i have some band-aids with me because you never know when you need them and they can be a real savior when you spend your day in heels. I also have a little mirror, some hair elastics and bobby pins with me so i can change up my hair if i want to.

You Might Also Like

0 megjegyzés