21/52 - Kale chips

6/13/2014



Imádom a kelkáposztát és ételt sem szeretek kidobni így mivel múltkor a turmixhoz vettem egy egész káposztát elkezdtem gondolkozni, hogy mire is lehetne felhasználni. Rakott kelt nem volt kedvem csinálni így akadtam rá erre a nagyon egyszerű receptre; kelkáposzta chips! Finom, egészséges és nincs vele sok macera. Ne aggódjon az sem akinek ez a zöldség nem kedvence, sok másikkal is elkészíthető, szerintem a répa, zöldség vagy cékla sem rossz :) 

I love kale and i don't like to waste food, so when i bought a whole kale for the green smoothie i started to look for ways to use it. I didn't want to make kale casserole so i kept looking and found this awesomeness; kale chips! Delicious, healthy and easy to make. Don't worry if you are not a fan of kale, i think this works just fine with carrots or beets :)


Szedjük leveleire a kelt, mossuk meg és csöpögtessük le.

Tear the leaves one by one, wash them and let them dry.


Tépjük kisebb darabokra a leveleket majd szellősen helyezzük őket egy sütőpapírral kibélelt edénybe. Az egész káposztát kb. 2-3 körben tudjuk megsütni.

Tear the leaves into medium sized pieces and put them in a bowl covered with baking paper. Leave some space between the leaves. You'll be able to bake all of them in 2-3 rounds.


Egy evőkanál oliva olajjal öntsük le a leveleket.

Poor one tablespoon olive oil on top.


Süssük 140 fokon 20-30 percig, figyeljünk, hogy csak barnák de ne feketék legyenek. Ha kész sózzuk és már csipegethetünk is! :)

Bake them on 140 degrees for 20-30 minutes and be careful not to burn them. We want them to be brown, not black. When all is done, salt and it's ready to be eaten! :)



You Might Also Like

0 megjegyzés