23/52 - strawberry & mango smoothie

7/10/2014

 


Igazán el vagyok maradva a receptekkel, mert már az év 28. hete van és, amint a címben is látjátok, én még csak 21-nél tartok. Ennek fő oka az államvizsgára tanulás volt, most pedig épp a költözködés/álláskeresés kellős közepén vagyok, így nem volt időm főzni, nem, hogy még képeket is készíteni. Éppen ezért valószínűleg egyszerűbb és gyorsabb receptekkel fogtok találkozni mostanában. Ilyen ez a mai is, ami semmi főzést nem igényel, csupán egy icipici előkészületet. Ha minden összejön, ma elkészítek egy másik gyors finomságot is, így a héten két recepttel gazdagodtok. Az, aki édesszájú mindenképpen nézzen be, mert a mai mellett a holnapi is egy egészséges "édesség" lesz! :)

I'm really late with the recipes since it's the 28th week of the year, and as the title shows i'm writing the 21st recipe just now. The main reason behind this was, that i had to study for my finals and right now i'm just in the middle of moving/finding a job. You can imagine, i don't have much time to cook, even less to take pictures of it. This is why you will find simpler and faster recipes on the blog in the coming weeks, like today's smoothie. It doesn't need any cooking only a bit of preparation beforehand. If everything goes as planned, i will make another delicious treat today and you can choose from 2 recipes this week. All of you who have a sweet tooth should definitely pay a visit! :)


Nincs mértékegység, mindenki kedve szerint halmozza a gyümölcsöket, a tej és a narancslé mennyisége is attól függ, mennyire szeretnénk sűrűre a végeredményt.

There are no measurements, use as much or little as you like, and add liquid according to how thick you want the result to be.


Hozzávalók/Ingredients:
  • 2 db fagyasztott banán*/2 frozen bananas*
  • fagyasztott mangó kockák/frozen mango cubes
  • eper/málna (friss vagy fagyasztott)/strawberries/raspberries (fresh or frozen)
  • tej/milk
  • narancslé/orange juice
  • fél joghurt*/half a yoghurt*
  • müzli/granola

* A banánokat előző nap este szeleteljük fel és fagyasszuk le./Slice the bananas and put them in the freezer the night before.

*Mindenki olyan joghurtot használjon, amit szeret és, ami illik az általa választott gyümölcshöz (eper vagy málna)/Use the type of yoghurt you like and think tastes good with the berries.
Turmixoljuk össze az egyik banánt a mangóval és a narancslével. Ha készen vagyunk osszuk két egyenlő részre 1-1 pohárban.

Blend 1 banana, the mangos and the orange juice together. When finished, poor everything equally into 2 glasses. 


Szórjunk müzlit a mangó-banán réteg tetejére. Csak bátran, minél több annál jobb!

Layer some granola on the mango-banana smoothie layer. Don't be shy, add as much as you like!


Turmixoljuk össze a maradék összetevőket; a joghurtot, málnát, tejet és a másik banánt. Öntsük a smoothie-t a pohárba és ennek a rétegnek a tetejét is szórjuk müzlivel.

Blend the remaining ingredients; yoghurt, berries, milk and the other banana. Poor the smoothie on top of the granola layer and sprinkle it with some more!

You Might Also Like

2 megjegyzés