24/52 - Low fat ravioli

7/25/2014Ez az a recept, amit már nagyon régen kinéztem magamnak, olyan ötletesnek tűnt, de égen földön nem találtam hozzá tököt. Múlt héten végre ráleltem az igazira, ez volt az utolsó darab a boltban. Maga a recept nem nehéz, de időigényes, viszont szemet gyönyörködtető a végeredmény. A friss alapanyagoknak köszönhetően pedig nagyon finom lett, jóízűt vacsoráztunk belőle :)

This is a recipe i found a long time ago that looked fun to make, but i couldn't seem to find a squash anywhere. Finally last week i found the one, the last in shops. The recipe is not hard at all, but you have to take your time with it. Your reward is the beautiful result and because of the fresh ingredients, it tastes amazing :)


Hozzávalók/Ingredients:
 • 1 sütőtök/ 1 squash
 • 2 nagy marék spenótlevél/2 handful spinach leaves
 • 100 gramm darált csirkemell/100 grams minced chicken breast
 • sajt ízlés szerint/cheese to taste
 • 2 paradicsom/2 tomatoes
 • 1 gerezd fokhagyma/1 clove garlic
 • friss bazsalikom/fresh basil
 • oregánó/oregano


Turmixoljuk össze a darált húst, spenótot,a sajtot, néhány bazsalikom levelet és egy evőkanál oregánót. Egy kis tejet is adhatunk hozzá, hogy könnyebben menjen. Az eredeti receptben a sajt helyett túró van, de nekem most nem volt otthon, szerintem azzal még finomabb.

Blend the meat, spinach, cheese, a few basil leaves and a tablespoon oregano together. You can use a little milk as well to make the blending easier. The original recipe uses cottage cheese instead of cheese and i think it's even better that way but i didn't have that at home.A tököt vágjuk ketté és a belsejét fordítsuk lefelé. Vágjuk le a héját majd próbáljunk meg egyenlő vastagságú csíkokat vágni belőle.

Cut the squash in half and place it on the table; the side with the seeds should face down. Peel of the skin, than try to cut even slices of it.


Ezután helyezzük a csíkokat keresztbe egymáson, a képen látható módon. Teljesen olyan, mint egy kettős kereszt! :)

Place the pieces on top of each other just as on the picture above. Looks totally like a hashtag! :)A közepére helyezzünk egy kanállal a húsos-spenótos masszából, hajtogassuk össze és óvatosan fordítsuk fejjel lefelé. Így megakadályozzuk, hogy szétnyíljon, amíg nyers. 180 fokon 15-20 percig süssük. 

Put a spoonful of the meat-spinach mix in the middle, carefully fold all sides and turn up side down. This will prevent the whole thing from opening while it's raw. Bake it on 180 celsius degrees for about 15-20 minutes.


A paradicsomot, fokhagymát és néhány levél bazsalikomot kicsit turmixoljuk össze, úgy, hogy még darabos maradjon. Ezt öntsük a tetejére és készen is vagyunk! Jó étvágyat! :)

Blend the tomatoes, garlic and a few basil leaves together so that there are a few chunks in the mix. Poor on top and it's ready to eat! Enjoy! :)


You Might Also Like

5 megjegyzés

 1. Ez nagyon jól hangzik, de nem sütöd meg? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jajj dehogynem, persze sütni kell csak már félálomban írtam és ez lett az eredménye :D

   Törlés
 2. mmmmmm sounds good, I'll try it one day :-)

  VálaszTörlés