WEEKLY BITES - Squash carbonara

10/20/2015
Az októberi receptek közül nem hagyhattam ki a sütőtököt, hiszen mi az, ami ennél az ételnél jobban hirdeti az ősz megérkeztét? Biztos mindenki készített már sült tököt, így a recept első fele ismerős lesz, viszont most nem állunk meg ennél a lépésnél és kicsit rendhagyó módon tésztával párosítjuk. Ha szeretnétek egy igazán őszies, kicsit csípős, tartalmas ebédet készíteni, ezt a tésztát nektek találták ki.

I could't miss squash from my October recipes, because what screams more fall than this amazing food? I bet most of you have tried roasted squash, so the beginning of the recipe will look familiar, but we won't stop here this time. In fact we're pairing it with pasta. Not the usual stuff i know! If you want to make a real fall type of lunch that is a bit spicey and filling, here's the recipe for you!


Hozzávalók/Ingredients: • olíva olaj/olive oil
 • 1 evőkanál darabot zsálya/1 tbsp chopped sage
 • 1 kg sütőtök/1 kg squash
 • 1 közepes vöröshagyma/1 medium yellow onion
 • 2 gerezd fokhagyma/2 garlic cloves
 • ízlés szerint chili pehely/red pepper flakes to taste
 • só, bors/salt, pepper
 • 4 dl húsleve alaplé/4 dl chicken broth
 • 350 g tészta/350 g pasta
 • bacon/bacon


 • A tököt süssük meg, szokás szerint (én egy órára 200 fokos sütőbe raktam, amíg puha nem lett) Ezután szabadítsuk meg a héjától és kis vízzel a turmixgépben zúzzuk pépessé. Ezután a kockára vágott fokhagymával és vöröshagymával pirítsuk, sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint chili pehellyel ízesítsük. 8-10 perc múlva adjuk hozzá a húsleves alaplevet és 15-20 percig főzzük, amíg a folyadék a felére csökken.

  Roast the squash as usual (i put it in the owen for 50 minutes on 200 celsius degrees until it turned soft) Get rid of the skin and smash the pumpkin in a blender with a small amount of water. Add onion, garlic and pumpkin cream to a skillet, season with salt, pepper and chili flakes to taste. Cook for 8-10 minutes and when the time's up, add chicken broth and cook for 15-20 minutes until liquid is reduced by half.


   Az elkészült "szószt" még egyszer turmixoljuk jól össze, öntsük vissza a korábban használt edénybe és hagyjuk kicsit hűlni. Eközben főzzük meg a tésztát. Ha mindennel elkészültünk melegítsük újra a szószt és folyamatosan adjuk hozzá a tésztát, addig amíg minden jól összekeveredett.

  Put the cream in the blender once more and purée the mixture until smooth. Poor back to skillet used before. Cook the pasta according to package instructions. When all is done, heat the cream up and add pasta until everything is coated in the sauce.


  Aki még egy kicsit több ízre vágyik pirítson bacont egy kevés olíva olajban zsályával. Én a helyetekben mindenképp kipróbálnám, mert a tök és a bacon isteni együtt!

  If you're longing for a little more flavour, fry some bacon with sage on a little bit of olive oil. Trust me you should try this, because bacon is just heavenly with squash!
  You Might Also Like

  0 megjegyzés