Favourite winter nailpolishes

1/28/2016
 Amint az a címből is kiderül, a kedvenc téli körömlakkjaimat gyűjtöttem össze nektek. Ez a négy lakk az, amihez a hidegebb, borongósabb hónapokban legtöbbször használok és, ha nem tudom eldönteni, hogy milyenre fessem a körmöm automatikusan ezekhez nyúlok. 

As you can guess from the title, i gathered my favourite winter nailpolishes. These are the 4 varneshes i use the most in the colder and darker months and if i can't choose what to wear, i just automatically reach for these.Van vagy 5 féle lila lakkom, de mind közül ez a kedvencem. Nagyon nem szeretném, ha elfogyna, mégis gondolkodás nélkül ez után nyúlok ha lilára vágyom. Gyönyörű színe van, nem túl sötét, de nem is halvány és már egy rétegben csodásan fest. Rengeteg dicséretet kapok, amikor ezt viselem.


I have like 5 different purple polishes, but this is my absolute favourite from all of them. I fear the day when i run out of it, still i choose this one without a blink when i'm in a mood for purple. It has a gorgeous colour, it's not too dark, and not to sheer and looks good in just one layer as well. I get a lot of compliments when i wear this.
A téli lakkok csapata nem lenne teljes egy klasszikus fekete lakk nélkül. Nyáron szinte sosem viselem, mert túl sötétnek tartom, télen viszont annál többször díszíti a körmömet. A Catrice lakkjaitól nem vagyok különösebben elájulva, mert azt vettem észre, hogy színtől függ a minőség. Feketéből csillagos ötös, de már pl. az arany változatot nem ajánlanám senkinek.

The winter nailpolish list wouldn't be complete without a classic, black varnish. I barely use it in the summertime, because i feel it's too dark, but i just love it when the cold weather kicks in. I'm not particularly fond of Catrice polishes, because the quality highly depends on the colour. It's superb in black but i wouldn't recommend the gold for example.


Ez a szürke lakk még szegedi éveimben került hozzám és különlegessége, hogy száradás után teljesen matt lesz. Bevallom őszintén jobban szeretem a fényes lakkokat, de néha jólesik egy matt változatot is kipróbálni. Egyébként is fedőlakkal fényes végeredményt tudok elérni., ha éppen arra vágyom. Szerintem nagyon különleges árnyalatú szürke, nem tudom pontosan behatárolni, de, ahogy észrevettem más sem, mert mindenki első kérdése az, hogy "ez milyen szín, szürke?".

This grey polish got in my posession when i was still living in Szeged. It's speciality is, that it has a matt finish. To be honest, most of the time, i'm not super excited about matt polishes, but every once in a while it's nice to wear one. I can make it shiny with a topcoat anyway, if i want to. I think it's a very special shade of grey and i can't quite categorize it. I think others feel the same, because the first question i get when i have it on is what colour it is or if it's grey.
Ez a 4 lakk közül  a kedvencem, olyan csodás színe van. Imádom ezt a sötétzöld árnyalatot, az O.P.I. lakkján kívül nem találtam sehol ilyen színt, így a borsos ára ellenére is megvettem az ünnepek előtt. Első ránézésre feketének tűnhet a körmön, és pont ez fogott meg. Nem hivalkodó, mégis különleges, hiszen nem sokan rohangálnak méregzöld körömlakkal a körmükön :)

This is probably my favourite from all 4 varnishes, it has such a gorgeous colour. I love this dark green hue and couldn't find it anywhere, but among O.P.I.'s polishes. This was the reason why i bought it, despite the expensive price. It can easily be mistaken for a black polish at first sight, but this is what made me want to get it. It's not too harsh, but still unique, since not a lot of people are running around with this shade on their nails. :)


Nektek mik a kedvenc téli lakkjaitok? Milyen árnyalatokat kedveltek a hidegebb időben?

What are your favourite winter polishes? What colours do you prefer in the colder months?

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Én egy Rimmel bordós árnyalatért rajongok mostanság. Megkérdezhetem, hogy hány rétegben szoktad felvinni a lakkokat?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A bordók is nagy kedvenceim, de annyit használtam őket Karácsony körül, hogy most másra koncentrálok :) Két rétegben szoktam plusz egy átlátszó fedőlakk. :)

      Törlés