WEEKLY BITES - Pineapple tarts

4/10/2016
Kicsit megcsúszva, de a végére értem a márciusi recepteknek is! Múlt hónapban a sütéssel kísérleteztem és bár szerettem volna egy húsvéti répatorta recepttel búcsúzni, nem teljesen úgy jöttek össze a dolgok, mint ahogy terveztem. Helyette viszont egy sokkal érdekesebb és talán nem olyan szokványos receptet hoztam nektek. Sosem ettem még ananászos sütit, de ez mostantól változni fog. Istenien sikerült ez a kis finomság, a tésztája nem túl édes, így tökéletesen illik hozzá az ananász töltelék. Mindenképpen ajánlom, hogy próbáljátok ki, főleg, hogy a tésztának nem kell kelnie, így elég hamar megvan vele az ember. Ha sietősen kell valamit összedobnotok és egy kis különlegességre vágytok, ne gondolkozzatok tovább :)

A little late, but i'm finally at the end of my March recipes. I was experimenting with baking this past month, and even though i wanted to finish with an Easter carrot cake, things didn't really play out the way i planned. Instead i'm here with a more interesting and rare recipe. I've never eaten a pinepple cookie, but this will change in the future! This recipe turned out great, the dough isn't too sweet, so the pinepple filling is a perfect match. I truly recommend you try it, it's so fast, since the dough doesn't need to rise. When you're in a need of a fast recipe and you want something a little more special, don't think no more, this is your recipe! :)


Hozzávalók - Ingredients

tészta - dough
350 g liszt/350g all-purpose flour
2 ek keményítő/2 tblsp cornstarch
1/4 tk só/1/4 teaspoon salt
4 ek porcukor/4 tbsp confectioners’ sugar
225 g margarin/225 grams butter 
2 tojássárgája/2 egg yolks
+ 1 tojássárgája /+ 1 egg yolk 

töltelék - filling
560 g (1 nagy konzerv)  vagy 2 friss ananász/560 g (1 big can) or 2 fresh pineapples 
10 ek cukor/10 tbsp sugar


Az ananászt turmixgépben zúzzuk pépesre, majd lassú tűzön főzzük addig a cukorral, amíg aranybarna nem lesz.

Blend the pineapple in a blender and cook with the sugar on low heat until it gets golden.


Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit majd a kész tésztát osszuk fel 15 egyenlő részre. Lapítsuk ki az egyes részeket és töltsük meg az ananász péppel. Formáljuk őket kis téglalapokká, majd késsel rácsozzuk be a tetejüket. Kenjük meg a + 1 tojássárgájával és 180 fokon 25-30 percig süssük.

Combine the dough's ingredients and kneed. When you formed your dough, divide it into 15 equal rounds. Flatten them with your palm and put the filling in the middle. Form little rolls and make a criss-cross pattern on them with a knife. Brush with the + 1 egg yolk and bake for 25-30 minutes on 180 degrees celsius.


Tálaljátok a kimaradt ananászpürével, isteni!

Serve with the leftover pineapple filling, it's heavenly!
You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. te fehérlisztet használsz mindig? teljes kiörlésűvel vagy bármilyen egészségesebbel szerinted működhet? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legtöbbször teljes kiötlésű lisztet használok és most csak ezért a receptértért vettem fehérlisztet. Szerintem simán működik mással is, nekem eddig bevált! :)

      Törlés