WEEKLY BITES - Avocado-turkey bake

6/09/2016


Lassan az avokádós ételek végére érek és bár igaz, hogy a mai recept főszereplője nem kifejezettem az avokádó, mégis úgy gondoltam jó ötlet lenne megmutatni, hogy hogyan ehetjük akár köretként is ezt a zöldséget/gyümölcsöt (? sosem tudom) Sajnos a végeredményt nem sikerült teljesen lefényképeznem, mert besötétedett, de azért remélem így is sokan kipróbáljátok. Istenien nézett ki a szép zöld avokádó és a narancssárga édesburgonya a kész husi és tükörtojás mellett!

We are almost at the end of the avocado dishes and even though avocado is not the main ingredient in this recipe, i thought it would be a good idea to show you, how to have avocado on the side. Unfortunately i wasn't able to photograph the finished meal, since it got dark, but i hope you'll try it anyway. The green avocados and the yellow sweet potatoes looked amazing by the turkey and eggs!
Hozzávalók - Ingredients

350 g darált pulyka - 350 g ground turkey
2 vöröshagyma - 2 onions
3 paradicsom - 3 tomatoes
2 avokádó - 2 avocados
egy nagy marék spenótlevél - a big handful spinach leaves
1/4 tk őrölt kömény - 1/4 tsground cumin
1/4 tk chili por - 1/4 tsp chili powder
1/4 tk só és bors - 1/4 tsp salt and pepperKockázzuk fel a hagymát, paradicsomot, a spenótot pedig tépkedjük kisebb darabokra. A fűszereket keverjük össze egy kis tálban.

Cube the onions, tomatoes and tear the spinach leaves into smaller pieces. Mix the spices in a small bowl.


Pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a darált húst és a fűszereket. Keverjünk mindent jól össze, majd ha a hús megsült, adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és a spenótleveleket. Alacsony lángon főzzük pár percig.

Fry the onions and add the meat with the spices. Mix everything well together and when the meat is done, add the tometoes and spinach leaves. Cook on low heat for a few minutes.


Az egészet rakjuk át egy olyan edénybe, ami mehet a sütőbe, üssünk rá két tojást, majd süssük 200 fokon 10 percig. Tálaljuk avokádóval és tetszés szerinti körettel. Én édesburgonyát sütöttem hozzá :)

Transfer everything to an oven safe dish, crack two eggs on top and bake for 10 minutes on 200 degrees celsius. Serve with avocadoes and sides of your choice. I baked some sweet potatoes to go with it :)


You Might Also Like

0 megjegyzés