The art of planning

12/06/2016


Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én néha úgy érzem, hogy bármelyik pillanatban túlcsordulhat a sok információ az agyamban és már azt sem tudom észben tartani, hogy éppen milyen nap van. Nagyon szeretek kis ötleteket firkálni mindenhova, de hosszútávon ez is csak káoszhoz vezetett, hiszen nem tudtam, hogy mit hova jegyeztem fel és simán előfordult, hogy valami már több helyen is szerepelt. Rájöttem, hogy egy helyet kell találnom, ahova minden fontosat összegyűjtök, így lesz egy füzet/napló/naptár, amihez fordulni tudok, amikor az ötleteim és a teendőim után kutatok az agyamban. Amióta van egy füzetem csak a blogos ötleteknek és van egy határidőnaplóm, szinte semmit sem felejtek el és sokkal könnyebbé vált az előre tervezés. Még most is néha megerőltető, hogy ne irkáljak egy kósza papírokra, de tudom, hogy annak csak az lenne a vége, hogy teletömöm velük a pénztárcám, sose olvasom el őket újra, és akár egy jó ötlet is végleg a süllyesztőbe juthat.

I don't know if it's just me, but sometimes i feel that all my thoughts will just burst out of my head in chaos, and i can't even remember which day it is. I love to scribble my ideas onto little pieces of paper, but this wasn't very productive in the long run, since a lot of times i forgot where my notes were and i easily wrote down one idea to multiple places. I soon realized, that i need to find a place, where i gather everything important, so i have a notebook/planner/calendar, which i can turn to, when i'm desperately looking for my thoughts and ideas in my head. Ever since i have a notebook for blog ideas and a planner for my life basically, i never forget anyting, and planning just became a whole lot easier. It's still hard for me not to write on snippets of paper, but i now know, that they would only end up in my wallet, where i'll never look at them again, and an excellent idea could just go to waste.



A határidőnaplómba kerülnek értelemszerűen a heti programok és a folyamatosan ismétlődő események. Így sose felejtem el bejelenteni a gázórát és végre a névnapokkal is képben vagyok. Ide szoktam egyébként a karácsonyi ötleteket is felírni. Mindig fülelek, hogy év közben ki mire mondja azt, hogy "ennek de örülnék!" és szépen felvésem a novemberhez tartozó jegyzetekhez, így, amikor már közeleg a Karácsony jó eséllyel mindenkihez van egy ajándék ötletem.

I gather my weekly to-dos and recurring events in my planner, so now i never forget to pay my bills and i finally know who has a nameday that day. I also plan my Christmas gift ideas in my planner. I usually listen throughout the year for wishes and write them down in the November section, so when Christmas is just around the corner, i hopefully have a gift idea for everyone.


Az "ötlet" füzetembe kerül minden olyasmi, amit majd a későbbiekben a blogon szeretnék megvalósítani.  Néha csak egy-egy szót jegyzek fel, ami inspirál, néha egy egész bejegyzés vázlatával írom tele az oldalakat. Sokszor ragasztok képeket is az elképzeléseimhez, hogy később könnyebb legyen felidézni, hogy mire is gondoltam. Ez a módszer nagyon jól bevált, mert sokszor tapasztalom, hogy útközben a legkülönbözőbb szituációkban kap el az ihlet. Már csak azon kell dolgoznom, hogy többször lapozgassak a feljegyzések között, mert sokszor csak a legutolsókat valósítom meg. Minden estre jó, hogy van egy hely, ahol új/régi témák között nézelődhetek és jó eséllyel sosem fogyok ki aktuális írnivalókból. :)

My blog idea notebook has everything i like to share on the blog in the future. Sometimes i only write some words that inspire me, other times i lay out a whole blogpost from beginning to end. I often add pictures to my ideas, which later makes it easier for me to remember what i thought of. This technique works really well for me, because lot of the times my ideas come on the road and it's convenient to write them down right away. Only thing i still need to work on is flipping through my notes more often because i usually only go back to my latest ideas. All in all, it's nice to have a place where i can look through some old and new topics and hopefully always find some inspiration :)



Ti vezettek valamiféle naplót vagy inkább a telefonotokba jegyzeteltek?

Do you have some kind of journal or you just put your notes in your phone?


You Might Also Like

0 megjegyzés