WEEKLY BITES - sweet potato plate

4/24/2017


Megint vasárnap volt, megint nem volt ötletem, hogy mit főzzek, ezért odabattyogtam a hűtő elé és reméltem, hogy találok valami használhatót. Szerencsére lapult egy cukkini az alsó polcon és a legutóbbi blogos receptből még maradt egy kis cukorborsó, így kezdett körvonalazódni a vasárnapi menü. Előszedtem az utolsó hatalmas édesburgonyánkat és ezután nem volt más dolgom, mint mindent bedobni a sütőbe. A hétvégén sikerült olyan sokat ennünk, hogy nagyon jól esett ez a könnyű ebéd, de ha például munkába készítettem volna akkor biztos csak köretnek lett volna elég egy csirkecombhoz vagy akár fasírthoz.

It was Sunday and yet again i stood in front of the fridge, not knowing what to cook for lunch. I hoped to find something edable and there it was, a lonely zucchini on the bottom shelf. Since i had some sugar snap peas left from my last recipe, i had the base for our meal. I grabbed our last huge sweet potato and the only thing left for me to do was to throw everything in the oven. We ate so much in the weekend that we welcomed the light lunch but if i had made it as a work meal it would definitely only have been enough as a side to some chicken or meatballs.


Hozzávalók - Ingredients

1 édesburgonya - 1 sweet potato
fél cukkini - half zucchini
egy marék cukorborsó - a handful of sugar snap peas
egy marék mogyoró - a handful of peanuts
oliva olaj - olive oil
só - salt


Hosszában vágjuk ketté az édesburgonyát és villával pár helyen szurkáljuk meg, hogy gyorsabban megsüljön. Dobjuk be a sütőbe 200 fokon kb. 40 percre. Ha ennyi idő alatt nem puhult meg, akkor hagyjuk addig sülni, amíg szinte már pépesen puha lesz a belseje.

Cut the sweet potato in half vertically and poke a few holes in it with a fork, so it bakes faster. Bake it on 200 degrees celsius for about 40 minutes. Check if it has softened and if not, bake it until it gets almost mushy.


Miközben sül az édesburgonya, kockázzuk fel a cukkinit, locsoljuk meg olíva olajjal és sózzuk. A cukkinit nyugodtan bedobhatjuk a krumpli alá/főlé a sütőben,  200 fokon elég neki 5-6 perc, hogy megsüljön. 

While the sweet potatoes are baking, cube the zucchini, add salt and poor some olive oil on top. Just put it in with the sweet potatoes and bake for 5-6 minutes on 200 degrees celsius.


Még akár a hámozott mogyorót is megpörkölhetjük 1-2 perc alatt a sütőben, de szerintem natúr változatban is nagyon finom.

You could even roast the peanuts a little bit, but i think they're just as tasty raw.


Amikor minden megsült, halmozzuk tetszés szerint az édesburgonyára, illetve mellé és már fogyasztatjuk is!

When all the vegetables are baked, put them on or next to the sweet potato and you're done!

You Might Also Like

0 megjegyzés