WEEKLY BITES - tomato-spinach quiche

7/28/2017Az egyik kedvenc ételem a quiche, mert viszonylag egyszerű elkészíteni és a variációk száma végtelen. Amikor megláttam a mai receptet a neten, nem tudtam ellenállni és elkészítettem belőle a saját verziómat. Ha egy falatot nem ehettem volna belőle, már megérte volna csak a látvány miatt. Hát nem gyönyörű, ahogy a paradicsomok megsültek a tetején? Készítsétek ti is el és gyönyörködjetek a saját remekművetekben!

One of my favorite meals is quiche, because it's fairly easy to make and there are thousand of variations of it. When i saw today's recipe on the internet, i couldn't resist and made my own version of it. Even if i wouldn't have been able to eat from it, the view would have made up for it. Isn't it beautiful how the tomatoes got roasted on the top? Give it a go at home and admire your own masterpiece!


Hozzávalók - Ingredients

a tésztához - for the dough

190 g liszt - 190 g flour
120 g vaj - 120 g butter
5-6 ek hideg víz - 5-6 tbsp cold water
só - salt

a töltelékhez - for the filling

125 g sajt - 125 g cheese
100 g fetasajt - 100 g feta cheese
300 ml tej - 300 ml milk
4 tojás - 4 eggs
egy nagy marék spenótlevél - a big handful of spinach
6-8 db datolya paradicsom - 6-8 roma tomatoes
fél vöröshagyma - half onion
friss bazsalikom - fresh basil


A tésztához a sót és a vajat keverjük össze, majd adjuk hozzá kanalanként a hideg vizet, amíg a tészta összeáll, de nem ragacsos. Gyúrjuk labdává és fóliába tekerve fél órát hűtsük. Ezután nyújtsuk ki, tegyük a quiche formába és szurkáljuk meg villával. Még további fél órát hűtsük így. Ezután tegyük 10 percre a 200 fokra előmelegített sütőbe egy kis elősütésre.

Mix the salt and butter for the dough and add the water spoonful by spoonful until the dough comes together but is not sticky. Form a ball from it and let it cool for 30 minutes. After this, flatten the dough and mold it to your quiche form. Poke a few hole on it with a fork. Let it cool like this for another 30 minutes. Put it in the preheated owen for 10 minutes on 200 celsius degrees for a little pre-baking.


Az elősütés után jöhet a rétegezés! Reszeljük le a sajtot, a tojásokat pedig keverjük össze a tejjel. A tál feltöltését kezdjük a reszelt sajttal, erre jöhet rá a kockára vágott hagyma, spenót, bazsalikomlevelek, fetasajt és a felezett paradicsomok. Végül locsoljuk meg a tojással elkevert tejjel. 200 fokon 40-50 percig süssük, amíg a tojás megszilárdul.

After the pre-baking, comes the layering! Shred the cheese and mix the eggs with the milk. Start layering with the shredded cheese, put the cubed onions, spinach, basil leaves, feta cheese and halved tomatoes on top. Poor the egg mixture on top as wel and bake for 40-50 minutes on 200 celsius degrees until the eggs don't wiggle when you shake it. 


jó étvágyat - enjoy
You Might Also Like

2 megjegyzés