WEEKLY BITES - Roasted pineapple with ricotta

9/04/2017
Mindig mozgatja a fantáziámat, hogy hogyan lehetne egy egyszerű szendvicset feldobni vagy különlegessé tenni, így igencsak ínyemre való ez az ananászos változat. Elsőre kicsit szokatlan lehet, hogy zöldségek és felvágott helyett gyümölcsökkel pakoljuk meg a pirítóst, de az előző kísérleteimre alapozva, úgy gondoltam, hogy nem sülhet el rosszul. Nem tévedtem!

I'm always interested in ways to make a simple sandwich more special, so this pineapple version is right up my alley. It can be a little intimidating at first to put fruits on toast, instead of vegetables and meat, but considering that my previous attempts turned out pretty well, i tried it, and didn't regret it!


Hozzávalók - Ingredients

1 ananász - 1 pineapple
méz - honey
ricotta - ricotta cheese
só - salt


A sütőt melegítsük 200 fokra. Az ananászt karikázzuk fel, csorgassunk rá egy kis mézet, majd 15-20 percig süssük. A ricottával kenjük meg a kenyeret, sózzuk meg egy picit és díszítsük ananásszal. A sajt enyhe sós íze az édes ananásszal isteni!

Heat the oven to 200 celsius degrees. Cut up the pineapple, drizzle with honey and roast for 15-20 minutes. Spread the ricotta on the toast, add a little salt and decorate with the pineapple. The mild salty taste of the cheese goes absolutely fantastic with the sweet pineapple.
You Might Also Like

0 megjegyzés