New York travel diary - preparation & food - hungarian version

10/22/2017
Két New York-i outfit (itt és itt) és egy képes útikalauz után végül, de nem utolsósorban összeszedtem, hogy mire érdemes odafigyelni és mi az, amivel feltétlen készülni kell egy ilyen út előtt. Azt is megosztom veletek, hogy miket ettünk és, hogy mik a legolcsóbb ételek, ha nem erre szeretnétek az összes pénzeteket elverni.


Fontos, hogy az utazás előtt gondoljatok a pénzváltásra, de ha mégis a kártyás fizetés mellett döntötök jelezzétek a bankotoknak, hogy az Egyesült Államokba készültök, mert ha ezt nem teszitek meg, könnyen lehet, hogy zárolják a kártyátokat, hiszen a lakóhelyetektől hirtelen igen távol észlelnek rajta pénzmozgást. A bankkal együtt a biztosítást is intézzétek el, sosem lehet tudni mi történik az emberrel külföldön és bizony biztosítás nélkül igen borsosak a helyi árak.

Ha már az áraknál tartunk; ne felejtsétek el, hogy Amerikában a feltüntetett árak az áfát nem tartalmazzák, mert az minden államban más, így ne lepődjetek meg, ha a kasszánál többet kell fizetni, mint, amit számoltatok.

Mindenképp szerezzetek be egy adaptert, mert különben nagyon hamar a lemerült telefon/laptop problémájával találjátok szembe magatokat. Kint esélytelen kapni, sok helyen nem tudják, hogy mi az, ahol igen, ott is csak a mi átalakítónk fordítottját árulják, tehát olyat, ami az amerikai dugót alakítja európaira.

Érdemes szétnézni az elektronikai cikkek között, mert minden sokkal de sokkal olcsóbb, úgyhogy egy ilyen utazás jó alkalom lehet egy új e-book olvasó vagy fényképező beszerzésére.

New Yorkban a közlekedést metróval lehet a legegyszerűbben és a legolcsóbban megoldani, ehhez ajánlom a 7 napos metrókártyát. Ettől függetlenül készüljetek arra, hogy rengeteget kell gyalogolni, akár metróról föl-le (nincsenek nagyon mozgólépcsők) vagy csak az egyes helyszínek között. Séta közben a tájékozódást több offline térkép is segítheti, ami jelöli az éttermeket, a metrómegállókat  a menetrendet is.


Ami az étkezést illeti van pár olyan amerikai dolog, amit szerintem kár lenne kihagynotok. Akkor is, ha úgy vagytok vele, hogy azt az ételt annyira nem szeretitek (mint én az édeset) adjatok neki egy esélyt, hiszen akkor kell kipróbálni valamit amikor karnyújtásnyira van.Mindenképp egyetek 1 dolláros pizzaszeletet, hotdogot a Central Parknál egy igazi tradícionális árusnál (4-8 dollár), hatalmas amerikai fánkot (a Dough Donuts isteni!) és kóstoljátok meg a kávét Williamsburg egyik újhullámos kávézójában.Szerintem egy jó New York-i bagelt sem érdemes kihagyni, de érdekes lehet az amerikai McDonalds-ot is kipróbálni és összeasonlítani az itthonival, főleg, hogy ha tényleg spórolni akartok, ez az egyik legolcsóbb hely, ahol ehettek. A híres perecet viszont nem ajánlanám, mert bár az ára hívogató, olyan kemény, hogy beletörhet a fogatok :)
Az előzőekben felsoroltaknál csak egy kicsivel drágább egy igazi amerikai hamburgerező vagy egy klasszikus amerikai reggeli egy hangulatos kávézóban, de szerintem mindenképp megéri azt a 15-20 dollárt egyik nap! Ezen kívül mindneképp nézzetek körül a kínai negyedben is, mert hatalmas adagokat adnak, így akár ketten is meg tudtok ebédelni egy főétel áráért.Remélem, hogy ezzel a kis összefoglalóvel segítettem egy kicsit azoknak, akik hamarosan New York-ba utaznak, vagy éppen ezzel csináltam kedvet nektek egy kis amerikai kalandozáshoz. Ha bármi kérdésetek lenne az utazással kapcsolatban, nyugodtan írjatok a kommentekben! :)

You Might Also Like

0 megjegyzés