WEEKLY BITES - RAW CORN AND CHICKPEA SOUP

8/07/2018Évek óta készítünk otthon mexikói kukoricalevest baconnel és tortilla chipssel, de őszintén megmondom nyáron valahogy nem az igazi, ez a meleg finomság. A kukorica viszont annál inkább! Mi is előszeretettel visszük magunkkal a strandra vagy esszük egyszerű vacsoraként, amikor túl meleg van ahhoz hogy főzzön az ember. Ezt a két dolgot, azaz a hideg vacsorát és a kukoricát szerettem volna összekombinálni, így született meg a kukorica leves nyári változata. Igazán gyors és laktató vacsora válik belőle, mindössze 20 perc alatt.

We have been making mexican corn soup for years, with bacon and tortilla chips, but I have to  be honest, this hot meal isn't the best summer food. But corn is! We always bring it to the beach as a snack or have it for dinner when it's too hot to cook. I wanted to mix these two things, the corns and a cold dinner and this is how this summer corn soup was born. It's a really fast and filling meal that you can make under 30 minutes!


Hozzávalók - Ingredients

3 kukorica - 3 ears of corn
kb. 10-15 sárga koktélparadicsom - aprox. 10-15 yellow tomatoes
fél konzerv csicseriborsó - half a can of sweet corn
1 sárga kaliforniai paprika - 1 yellow bell pepper
fél vöröshagyma - half shallot
egy ek. ecet - 1 tbsp vinegar
1 ek olíva olaj - 1 tbsp olive oil
chili pehely - chili flakes
natúr joghurt a díszítéshez - greek yoghurt for garnish
só, bors - salt, pepperVágjuk le a kukoricákat a csutkáról majd helyezzük a felkockázott paradicsomokkal és paprikával egy tálba. Sózzuk meg és hagyjuk pár percig állni. Ilyenkor érdemes félretenni egy kis kukoricát, amit díszítésként használhatunk később.

Cut the corn off the ars and add in a bowl with the cubed tomatoes and bell pepper. Stir in salt and let sit for a few minutes. It's best to save a little corn that you can use later for garnish.


Rakjuk a zöldségeket egy turmixgépbe és turmixoljuk össze a csicseriborsóval, chilivel, ecettel és olajjal. Én egy kis vizet is tettem bele, amikor túl sűrűnek láttam. Érdemes 2-3 adagban dolgozni, így biztos minden belefér a turmixba és az összetevők is krémessé puhulnak. Tálaljuk joghurttal, chili pelyhekkel és a félrerakott kukoricával díszítve!

Transfer the vegetables to a blender along with chickpea, chili flakes, olive oil and vinegar. Work in two or three batches, this way everything will fit in the blender and the result will be perfectly smooth. Add water if you feel the mixture is too thich. Serve with yoghurt, chili flakes and corn!


You Might Also Like

0 megjegyzés