WEEKLY BITES - AVOCADO-CHICKPEA SANDWICH

1/21/2019



A mai bejegyzésben egyszerre két dolgot is tanulhattok: egyrészt megmutatom, hogy miként tudtok otthon gyorsan ínycsiklandozó céklachipset csinálni, de az is kiderül, hogy hogyan lehet az egyszerű avokádós pirítóst újabb szintekre emelni és valami igazán krémes, ízekben és textúrában gazdag verziót elkészíteni. Készen álltok? Mindössze fél óra lesz az egész!

In today's post you can learn 2 things: how to make amazing beet chips and how to take an avocado toast to the next level. We will make a creamy, delicious and textured version of it. Are you ready? It'll only take 30 minutes!


Hozzávalók - Ingredients

1 avokádó - 1 avocado
1 bögre csicseriborsó - 1 cup chickpeas
fél cékla - half beet
1 szál zöldhagyma - 1 stalk green onion
2 gerezd fokhagyma - 2 cloves garlic
egy marék kesudió, mogyoró vagy dió - a handful of cashews, hazelnuts or walnuts
fél citrom leve - juice of half a lemon
petrezselyem ízlés szerint - parsley to taste
barna kenyér - brown bread


Kezdjük a céklával! Hámozzuk meg majd vágjuk igazán keskeny karikákra. (én reszelőt használtam ehhez) A sütőt melegítsük 200 fokra, majd egy sütőpapírral bélelt tepsin rendezzük el a cékla karikákat egy rétegben, öntsük le olíva olajjal és sózzuk. Süssük 30 percig majd tegyük félre hűlni.

Let's start with the beet! Peel and slice it into very thin circles. (I used a mandolin for this part) Preheat the oven to 200 celsius degrees. Arrange the slices in a single layer on a tray covered with baking paper. Add olive oil and salt, toss to combine. Bake for 30 minutes then set aside to cool.


Amíg sül a cékla chips karikázzuk fel a zöldhagymát, zúzzuk össze a fokhagymákat majd a petrezselyemmel és a magokkal együtt pulzáljuk őket pár másodpercig a robotgépünkben/turmixban. Ezután adjuk hozzá az avokádót és így is zúzzuk össze az egészet, hogy egy finom krémet kapjunk. Végül adjuk hozzá a csicseriborsót és ízlés szerint mixeljük hosszabb rövidebb ideig. Én éppen hogy csak pár másodpercig hagytam benne, így van olyan csicseriborsó ami egészben maradt. Kedvencem az, ha krém egy kicsit textúrált. Nincs annál jobb, mint amikor az ember ráharap egy egész darabra, igazi ízbomba! Végül kenjük meg a kenyerünket a krémmel és helyezzük a céklachipset a rétegek közé. Én végül még egy kis chili pehellyel is megbolondítottam az egészet. Jó étvágyat!

While our beet chips is baking, cut up the onion and mince the garlic. Put them in a food processor with the parsley and nuts, and pulse for a few seconds. Add the avocado and mix until you get a fine cream. At last add the chickpeas and pulse for a longer or shorter time, depending on how creamy you want the end result to be. I left a few chunky bits because I love when the cream has texture. There is nothing better than biting on a chickpea!The final step is to spread some of the cream onto your bread and add the beet chips in between the layers. I also sprinkled it with chili flakes to have another pop of flavour. Enjoy!

You Might Also Like

0 megjegyzés