Tuesday morning

11/08/2011

Jóóóregelt! tudom, tudom már 10 óra és ilyenkor már mindenki fent van általában (ahogy én is), de ma végre sokáig aludhattam, mert csak délben van órám juhuu. Ez a kedvenc napom (ötletek miért? :D ) 
Nagyon jó kedvvel ébredtem, egyrészt mert ahogy feljöttem megláttam, hogy már 5en vannak a rendszeres olvasóim!!El sem hiszem, egy éjszaka alatt, de persze tudom, hogy ez Adri érdeme is :)) Köszi még egyszer, hogy belevettél a tegnapi postodba!
Másik okom az örömre, hogy gyönyörű napsütésre ébredtem, ami nagyon jól esett ugyanis az őszi szünetben 1 hetet Dániában töltöttem és ott nem nagyon volt ebből. De nem panaszkodom, mert legalább eső nem esett:) Hogy mit is kerestem Dániában? Jöjjön pár infó rólam, amiből ismét egy kicsit többet meg tudtok rólam. Arra gondoltam, hogy a profilleírásom első két pontjával kezdem ma:
dán-magyar:ez annyit tesz, hogy apukám dán és anyukám pedig magyar,ebből adódik, hogy van egy nagynénim és két nagybácsim Dániában és nem utolsósorban a barátom is dán. Őket látogattam a szünetben :)) Vele tavaly augusztusban ismerkedtem meg amikor fél évet kint voltam ilyen erasmus-szerűségen. Gyakori kérdés, hogy tudok-e dánul. A válaszom mindig az, hogy értek majdnem mindent és beszélni is tudok ha nagyon akarok olyan alap és középszint közötti szinten :D
jogászhallgató: Ezen sok magyarázni való nincs, az SZTE-re járok és jelenleg 4. éves vagyok. Szeretem annak ellenére,hogy sokszor már megbántam, hogy ide jelentkeztem, legfőképp a vizsgaidőszakban :D Szerintem a lényeg, hogy érdekesnek találd, amit csinálsz és ez nekem megvan bár tudom sokan most azt gondolják, joooog? hát az nagyon össze-vissza..na én épp azért tanulok, hogy mindent kibogozzak :)
Most mennem kell, angol jogi szaknyelv órám lesz délben és még vár a házi is! Két képpel búcsúzom, az egyik Szeged az erkélyemről csak, hogy ti is lássátok mire keltem a másik pedig én, amint teát kortyolgatok. Ez azért különleges, mert reggel sosincs időm semmire, 3/4 órával indulás előtt kelek fel és kapkodok, úgyhogy gondoltam megörökítem e ritka alkalmak egyikét :D

Gooodmorning! I know, I know it's 10 and usually everyone is up at this time of the hour usually, but finally I could sleep this long because my firt class is only at 12 yaay!:) This is my favourite day (wonder why? :D )
I got up in a very good mood partly because when I logged in I saw there are already 5 followers, and this happened in only one night!! Can't believe it, but I know it's also because of Adri:)) Thank you again for including me in your post!
My other reason for happyness is that I got up to a beautiful sunny day, which felt so good after spending my fall break in Denmark where we all know the sun is hiding in most of the year. But I'm not complaining, there was no rain at least!:) But what was I doing in Dk? Let's see some facts about me, where you can get to know me a little better this time. I was thinking I'm gonna start with the first 2 points of my profile description:
danish-hungarian:This means that my dad is danish and my mom is hungarian, thats why I have an aunt and two uncles in Dk and last but not least my boyfriend is danish too:) I was there to visit them last week. I met him last August when I spent half year in Dk studying. Frequent question if I speak danish. My answer is always that I can understand almost everything and if I really want to I can also speak on a level between basic and intermediate :D
law student: There is not much to explain about this, I'm attending Szeged University of Law and currently I'm in the 4th year. I like law despite that I regretted a lot of times that I applyed to this kind of studies but most of the times this happens when I have exams :D I think the most important is that you should be interested in what you are doing and I totally am. I know a lot of people think laaaw? that is soo difficult. Well that's why Im studying to make it simple for me :)
I have to leave now because I have legal english class at 12 and homework is still waiting for me. Leave you with two pics. One is Szeged(my city) from the balcony just so you can be a part of my sunny morning and the other is me as I'm drinking my morning tea. This is special because usually I'm getting up 45 mins before I have to leave and I don' have time for anything. This is the reason why I thought I have to immortalize this moment :D

                                           
remélem nem voltam túl hosszú, szép napot nektek, csók:)
hope I wasn't too long, have a nice day, xoxo

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Szia!
    Én is Adritól "tévedtem" ide :) Fúú, nem nagyon ismerek olyan embereket, akiknek a szülei nem honfitársak (érthetetlen? ) és nagyon érdekel, hogy így milyen lehet felnőni, meg hogy mikkel jár ez a dolog. Remélem a posztjaidban lesz szó erről is (gondolom a hétköznapokat is átszövi a dolog?), mert minden érdekel, amit külföldről, külföldiekről magyar szemmel el lehet mondani, szóóóval én nagyon várom a következő bejegyzéseket, sok boldogságot a blogodhoz! :)

    Zsó

    VálaszTörlés
  2. Szia Zsó!
    Nem is jutott eddig eszembe, hogy erről írjak, mert nekem nem tűnt fel, hogy ez olyan különleges lenne (persze mert ebben nőttem fel) :) felbuzdultam most a kommenteden és igyekszem minél többet erről is írni majd! Talán már holnap is :) Örülök, ha valami érdekeset tudok nyújtani!

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Szintén Adritól keveredtem hozzád, maradni is fogok! :) Amit Zsó írt, az engem is érdekelne, mert ugyan van egy német-magyar barátnőm, de az ő családjukban ez egyáltalán nem fedezhető fel, apu még a nevét is magyarosította... :D
    Ha jól értelmeztem, akkor dán a barátod? És ő kint is él? Úristen, ha igen, ezt hogy bírjátok ki? :))

    VálaszTörlés
  4. Szia Panda!
    Először is köszi, hogy "bizalmat" szavaztál nekem, remélem a továbbiakban is tudok valami érdekeset mutatni:) igen dán és Koppenhágában lakik, de elég sokszor tudunk találkozni:) Na akkor, ha ilyen kiváncsiak vagytok besürgetem magam és megígérem, hogy a holnapi postom erről fog szólni :)

    VálaszTörlés