Quesadillas

9/02/2012


Mára egy recepttel készültem nektek, már úgy is rég volt és amúgy is ki tudna ellenállni egy ilyen finomságnak néhanapján? A mai menü quesadillas, ami egy mexikói finomság. A múlt héten SZIN-en bukkantunk rá anyukámmal (igen, az utolsó este ő is lejött:D) és azóta szerette volna megcsinálni, mert bizony nagyon ízlett. Szeretjük a különlegesebb ételeket, a csípős sem akadály, úgyhogy ez pont beleillik a képbe. Nem kell mást tennetek mint összedobni egy tortilla tésztát (hozzávalók lejjebb), azt félig ropogósra sütni és állni hagyni. A töltelékhez mi csirkemellet és zöldségeket használtunk. A hozzávalókat felkockázzuk, fűszerezzük, serpenyőben megsütjük és voila kész is van, nem kell hozzá nagy főzőtudomány. Mi a tölteléket a tésztába tekertük és úgy ettük, egyes receptek pedig azt ajánlják, hogy 2 tortilla lap közé rakjuk a tölteléket, szórjuk meg sajttal, dobjuk a sütőbe és utána tálaljuk. Ez a változat sem lehet rossz, de aki nagyon éhes, nyugodtan eheti úgy ahogy mi, mert így is minden meg van sülve és nagyon fincsi. A hozzávalókat itt leírom és akit érdekel a részletesebb receptet ITT megtalálja! :)


I brought you a recipe today cos I haven't done this for a while and anyway who can resist some delicacy once in while? Today's menu is quesadillas which is a mexican speciality. We tasted it last week at the festival with my mom ( yes, she was there for the last night:D ) and since than she wanted to make it cos we liked it so much. We are a fan of   foreign cuisine, special flavours and we don't mind if it gets a little hot so this meal fits right into the picture. All you have to do is make tortilla pasta ( ingredients below) and fry it until it gets medium crispy. For the filling we added chicken and lots of vegetables. You just cut them into little pieces, add spices, fry them in a pan and voila you are done! You don't need to be a master cook to pull this one off. We simply wrapped the tortillas around the the filling and ate it like that but some recipes say you have to put the filling between two tortillas, add cheese on the top, bake it in the owen and then serve. This sounds  delicious too but if you are really hungry you can just do it our way, cos everything is fried and done this way too and it tastes like heaven! You can check the ingredients below and if you're interested in the recipe click HERE ! (this is a hungarian webpage but if you're google translating it you can get the steps easily:))

A tortillalapokhoz/For the tortillas

30dkg liszt/300g flour
2 evőkanál olaj/2 tbsp of oil
1 teáskanál só/1 tsp salt
2 dl víz/2 dl water



A töltelékhez/For the filling

1 padlizsán/1 eggplant (mi répát tettünk helyette/we used a carrot instead)
1 cukkini/1 zucchini
25 dkg hámozott paradicsom/250 g peeled tomatoes
20 dkg csirkemell/ 200 g chicken breast
1 ág rozmaring/1 branch of rosemary
2 gerezd fokhagyma/2 cloves of garlic
só/salt
olaj/oil
jalapeno paprika/jalapeno








You Might Also Like

0 megjegyzés