eyeliner - gel or pencil?

4/08/2013


Ti mit szerettek jobban, a szemceruzát vagy a tust? Esetleg a kettőt együtt? Szerintem egy lány az élete során mindkettőn átmegy, hol egyiket hol a másikat használja többet. Legalábbis velem így volt. Klasszikusan először anyukám szemceruzáit próbálgattam és eleinte a szemhéjamra is raktam mintha tus lenne. Éreztem, hogy valami nem stimmel, a sminkes képeken olyan szép és fényes volt. Persze egy idő után rájöttem, hogy nem a szemceruzámat kéne oda kenegetni és beszereztem egy tust. Eleinte utáltam, sosem lett szép, belement a szemembe stb. úgyhogy a szekrény mélyére raktam. Pár éve, hogy megint elővettem és megfogadtam, hogy elsajátítom a szép tusvonal húzásának  technikáját. Ajánlom mindenkinek, hogy ne reggel suliba/munkába készülés előtt próbálkozzon, mert abból nem sülhet ki semmi jó :D Mostanára már mondhatom, hogy elég gyorsan megvagyok a tusvonallal egy-két kivételtől eltekintve. Például amikor már csak fél órám van elkészülni egy buliba, na persze, hogy akkor rontom el és a sminklemosó az egész szemem köré panda foltot varázsol az elkenődött tusból... Azt vettem észre, hogy amikor fel van kötve a hajam akkor hajlamosabb vagyok tusvonalat húzni, amikor pedig leengedem csak alul húzom ki a szemem. A kettőt együtt csak buliban szoktam használni, mert a hétköznapokra nekem úgy már sok lenne :) Ti, hogy vagytok ezzel?

Which one do you prefer? A gel eyeliner or an eyeliner pencil? Maybe both? I think a girl experiments with both of them during her life. I started off with using my mom's pencils and sometimes I even put them on my eyelids as they were gel liners. I had a feeling smth is wrong because the eyeliner didn't look the same on pictures in the magazines. Of course I realized after a while that I shouldn't be putting the pencil there and got a gel liner. Well I hated it at first because I messed up a lot and it got into my eyes, so I put it away for a while. It's been only a few years that I started using it again and I was determined to master the perfect cat eye. I should warn you that you shouldn't be practicing while getting ready for school/work in the morning because nothing good can come out of that :D I can say that by now I'm pretty fast at making a nice line but I still mess up, for example when I only have 30 minutes left to get ready for a party and when I try to wash off my liner it creates a panda effect on my eyes with the leftover makeup... I noticed that when I have my hair up, I tend to use the gel liner on my lids and when I have it down I only put pencil under my eyes. I only use the two combined when going to a party because it would be too much for me on a regular day :) What's you opinion?






You Might Also Like

8 megjegyzés

  1. teljes mértékben osztom a véleményed, hol ezt szeretem, hol ahhoz nyúlok.
    most épp cerkás korszakom élem, alul-felül alkalmazom, persze 90%-ban nem egyszerre. épp pénteken a glamour kuponos mülleres vásárlásnál fogok beszerezni (legalábbis nagyon remélem) jó pár új színes cerkát, legalábbis remélem, h a catrice tartós kitekerősei addigra kaphatóak lesznek, én ismeretlenül bízom bennük. :)

    előtte másfél évig tus lázban égtem, akkor találtam rá a zselés tusra, amivel végre én is tökéletes vonalat tudok húzni és szép cicás szemem lehet. korábban én is próbálkoztam a sima tusokkal, esélytelen sajnos, nekem nincs hozzá kézügyességem, a filc változathoz se. időről-időre mindig kipróbáltam a barátnőim tusait, aztán nyomban lemostam, mert olyan béna lett. de a szuper ferde ecsettel egyenes, korrigálható és tökéletesen a szempillatövemnél van. imádom. azért 3-4 hetente esti móka alkalmával mindig bevetem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na akkor jó, hogy nem vagyok egyedül ezzel a változó hozzáállással! :D

      Törlés
  2. nagyon szép szemed van :)
    én ceruzával nemtudok szépen dolgozni..pedig már próbálkoztam nagyon sokszor.Alul legtöbbször elkenődik,nem birja sokáig, mindig van vele vmi problémám..
    A tussal viszont könnyen bánok,szépen ki tudom húzni a szemem.
    ÁLtalában nekem csak felül van kihúzva,ha nem vagyok túl fáradt reggel.Ha buli van akkor néha bepróbálkozok,hogy az egészet kihúzom,de aztán rájövök,hogy rossz ötlet volt :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm Adri!! :) Csak próbálkozz aztán meg majd csak azt veszed észre, hogy oda sem kell figyelni és gyönyörű tusvonalat húztál :)

      Törlés
  3. jaj igen és nekem is a zselés tus,amivel ki tudom húzni,a simát hagyjuk :D

    VálaszTörlés
  4. Nahát ez milyen jó megoldás hogy ahogy hordod a hajad úgy használod vele a tust, ez nagyon tetszik! :) Igazán kihangsúlyozza mind2 esetben a szemed. Üdv Marcsi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Véletlen alakult ez így ki, örülök, hogy tetszik! :))

      Törlés
  5. Hello i am kavin, its my first occasion to commenting anyplace, when i
    read this article i thought i could also create comment due to this sensible paragraph.


    Feel free to visit my webpage - Cheap Christian Louboutin

    VálaszTörlés