1/52 - Lentil salad

1/03/2014


Az első egészséges receptnek ezt a lencsesalátát választottam hiszen ilyenkor év elején sokan eszik. Anyukám receptje ez a saláta, bőven szokott készíteni, mert mi is azért sok pénzt szeretnénk 2014-ben :)

I chose this lentil salad as the first healthy recipe because lot of people are eating it in the beginning of the year. This is my mom's recipe and she makes a lot, after all we want to have a lot of money in 2014 :)



Hozzávalók/Ingredients:

  • 2 répa/ 2 carrots
  • 1 póréhagyma/ 1 leek
  • 1 csomag lencse (500g)/ 500 grams of lenntil
  • petrezselyem/ parsley
  • cukor/ sugar
  • só/ salt
  • ecet/ vinegar


A lencsét a saláta készítése előtti estén áztassuk vízbe. Reggelre ezt mind beszívja, ezután öntsük fel annyi vízzel, ami kb. 2 cm-re ellepi és fedő alatt fél óráig főzzük./Put the lentils in water the night before you are making the salad. It will suck in all the water so replace it so it covers the lentils completely. Boil for 30 minutes under cover.



Eközben vágjuk kis darabokra a póréhagymát és a répákat. Sózzuk meg őket és hagyjuk állni 20 percig./Meanwhile cut the leek annd the carrots into small pieces and let them stay in salt for 20 minutes.



Készítsünk saláta alaplevet, cukorból, ecetből és vízből. Adjuk hozzá a lencsét és a zöldségeket, keverjük össze, öntsünk hozzá egy kis olajat és a tetejét apróra vágott petrezselyemmel díszítsük. Ízlést szerint borsot is tehetünk bele./Make a classic salad broth from sugar, vinegar and water. Add the lentils and the vegetables, mix them all together, poor a little oil on top and decorate it with parsley. You can add a small amount of pepper if you like.



You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. hümm, ez egész jól hangzik! bár nekem a szilveszter az kb. egyenlő a lencsefőzelékkel, de máskorra memorizálom ezt a tippet! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. bármikor fincsi, én mindig tudnám enni :)

      Törlés