5/52 - Veggie soup

1/31/2014


Ismét péntek, megint recept, immár az ötödik. Ma egy zöldséglevest hoztam, amiben sok a lúgosító hatású zöldség, ezért léböjtkor nagyon ajánlják. Ha nincs kedvetek napokig csak folyadékot inni, néha-néha egyétek ezt vacsorára és ezzel is tettetek valamit a szervezetetekért. Lúgosító hatása mellett egészséges, mert tele van vitaminokkal és szerintem nagyon finom is. A következő recept alapján 6 adagot készíthettek el, így az egész heti vacsora meg van oldva. Ha kisebb adagot csináltok, figyeljetek arra, hogy csökkentsétek a hozzávalókat :)

It's Friday again, which means i have a new recipe for you. For my fifth post in this subject, i brought you an alkalizing veggie soup, which is great for clensing days. If you don't want to drink for days and days, you can try to have this soup for every now and then for dinner, which will do you great good. Besides it's alkalizing effect, it contains a lot of vitamins and i think it tastes good too! This recipe gives you 6 servings so your dinners are covered for a week. Don't forget to add less ingredients if you want to make less servings! :)


Hozzávalók/Ingredients:
  • 6-7 káposztalevél*/2 cups green cabbage*
  • 3 evőkanál almaecet/1/4 cup apple cider vinegar
  • 2.5 liter zöldségleves alaplé/10 cups vegetable broth
  • fél vöröshagyma/1/2 yellow onion
  • 6 zellerszár*/6 celery stalks*
  • 3 répa/3 carrots
  • 1 citrom leve/1 lemon, juiced
  • 5 gerezd fokhagyma/5 cloves garlic
  • petrezselyem/parsley
  • só,bors/salt, pepper


Forraljuk fel a zöldségleves alaplét és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.

Pour vegetable broth into a large pot and bring it to boil. Mince the garlic cloves and add to the broth.


5 perc forrás után közepes lángon főzzük tovább a levest. Vágjuk össze a zöldségeket és adjuk a léhez.

Bring to a medium boil after about 5 minutes, than add all vegetables.




Ezután öntsük hozzá a citrom levét, az almaecetet, sózzuk, borsozzuk.

Add apple cider vinegar, lemon juice, salt and pepper.


 Végül díszítsük petrezselyemmel. Ha nem szeretitek a túl sok káposztát akár anélkül is fogyaszthatjátok, mert a lé nagyon finom ízes önmagban is.

Finally top with a pinch of chopped parsley. If you don't like the cabbage too much, you can take it out because the broth itself tastes delicious as well.


Ha sokat csináltok és a hét közepén már elegetek van belőle, össze is turmixolhatjátok, lehet sűríteni is. Szerintem úgy a legfinomabb, ha pirított kenyérkockákat teszünk bele :)

If you make a ton and you're getting tired of it, blend it all together. You can make it thicker if you want to. I think it tastes the best when i add toasted bread cubes :)


*A boltban nem volt káposzta így kelkáposztát vettem és  zellerszárat sem árultak, úgyhogy vettem helyette zöldséget, mert úgy gondoltam ízvilágban ez áll hozzá a legközelebb.

*There was no celery stalks or cabbage in the shop so i used kale instead.

You Might Also Like

0 megjegyzés