8/52 - Banana pancakes

2/21/2014




A mai recept nagyon egyszerű, finom és egészséges! Nincs másra szükséged mint
  • 1 banán
  • 2 tojás
  • 1 mosoly :)
Today's recipe is really easy,delicious and healthy! You only need 
  • 1 banana
  • 2 eggs
  • a smile :)



Daraboljuk a banánt egy tálba és nyomkodjuk szét villával. Ha nem elég érett a banán és nehéz szétnyomkodni, akkor hagyjuk most még darabokban.

Slice the banana into a bowl and smash it with a fork. If the banana is not ripe and it's hard to smash, just leave it like this.


Üssünk két tojást a tetejére és keverjük addig, amíg egy egységes masszát nem kapunk. Ha nem sikerült a banánokat teljesen szétnyomni, rásegíthetünk egy botmixerrel.

Add the 2 eggs and stir until you get a uniform mass. If you couldn't mash the bananas, it's now time to get help from a blender.


Süssük mindkét oldalát addig amíg barna nem lesz. Ha fehér marad a palacsinta a tojás nem sült meg eléggé és kicsit nyers íze lehet :)

Fry it until both sides are brown. If the pancake stayes white, the egg is not fully baked and it can taste a bit raw :)



  Tálaljuk banán szeletekkel! Én tettem rá egy kis kókuszreszeléket is, de fahéjjal is el tudnám képzelni :)

Serve it with banana slices! I also put a little bit of dessicated coconut on top but i bet it tastes good with cinnamon too! 

You Might Also Like

11 megjegyzés

  1. Tényleg csak ennyi?! :D Ez nagyon jól hangzik (bár én lehet egy kis darált zabpehellyel még fel fogom tuningolni) ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony tényleg ennyi, persze lehet turbózni akármivel én csak az alapot szolgáltattam, a zabpehely jól hangzik :)

      Törlés
    2. Jelentem, kipróbáltam! Egy tojással és három evőkanál zabpehellyel (amit ledaráltam). Hát ez valami hihetetlen finom *-* köszönöm az ötletet, valószínűleg sűrűn fogok ilyet reggelizni :3

      Törlés
    3. Akkor valamelyik nap én is megcsinálom ezt a változatot :)

      Törlés
  2. jajjjjjjjjjjj, nyammmmmmmmmmmmmmmmmm! :) ezt tutira elkészítem, már annyi helyen ajánlgatták, de most kész, meggyőztél. :) mindenféle palacsintára vevő vagyok. talán még egy kis juharszirupot is melléloccsintva, óóó. ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én is már pár helyen láttam, úgyhogy ideje volt kipróbálni! :) szerintem jól menne a juharszirup hozzá, az a jó benne, hogy mindennel lehet "bővíteni" !

      Törlés
  3. jujjdejó, mennyire egyszerű, tényleg hihetetlen, hogy csak ennyi. a zabpehely is jó ötlet lehet bele, megvan a vasárnapi reggeli!:) köszi:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én is kicsit nehezen akartam elhinni, hogy ebből tényleg valami finom lesz, de tényleg az :) zabpehely, juharszirup, akármi jöhet, én eperrel is el tudom képzelni! :)

      Törlés
  4. A zabpelyhes változat volt a mai reggeli, hát vmi csodafinom ez a paller! :) Habár bevallom, hogy piszokul megszenvedtem a forgatásával, totál szétesett időnként, de legközelebb kap egy kis teljes kiőrlésű lisztet is ( csak, h maradjunk az egészségesebb vonalnál ) :) Egyébként múlt héten Neptun eye volt a reggeli, és egyedüli hősként a nyers tojást is bevállaltam, nagyon fincsi volt az is :) Uh köszönet Karin ezekért a finomságokért! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy örülök, hogy azon kívül, hogy magamat szórakoztatom, mások is örömet lelnek a receptekben :) Nyugi a palacsinta nekem is totál szétesett, pont, amikor fényképezni akartam, előtte persze jók lettek :D Na ugye, hogy a Neptun Eye is jó, attól függetlenül, hogy kicsit félelmetesnek tűnik elsőre :)

      Törlés
    2. En 5 banant raktam bele , szoval ahhoz 10 tojas kell ? :)

      Törlés