London VIDEO

2/28/2014Tegnap tanulás után (igen, elkezdtem készülni az államvizsgákra :( ) nekifogtam a videó megszerkesztésének és röpke 3 óra alatt kész is lett :D Ez után jött a feketeleves, a Youtube nem akarta feltölteni, először kép nem volt csak hang, utána fel sem ment már a videó. Hajnali fél 2-kor végre minden sikerült, de úgy gondoltam, akkor már várok reggelig, hogy megosszam veletek :) Képek is lesznek a következő napokban, mert ha minden jól megy ma este már fel tudom rakni a képeket a gépemre :) 

Yesterday, after studying (yes i'm studying for my finals :( ) i started editing the video of our trip and i finished in only 3 hours :D What came after was horrible, Youtube won't upload it, and when finally i succeded, there was no video only sound. Well i managed to get it right around 1:30 am but i decided to share it with you in the morning instead :) There will be pictures in the coming days because tonight i will be able to upload them to my computer!


Nézzétek HD-ban a Youtube-on!
Make sure to watch in HD on Youtube!

▪ DAY 1 ▪

Az első nap reggel 8-ra már Londonban voltunk és miután lepakoltunk a szálláson, úgy döntöttük rögtön kiéljük minden vásárlási vágyunkat és elmegyünk az Oxford Street-re. (ne féljetek azért az utolsó napra is maradt egy kis vásárló kedv)

We arrived in London around 8 am and after settling in, we decided to do all of our shopping immediately and headed towards Oxford Street. (don't worry we still had the mood for shpping on the last day too)


▪ DAY 2 ▪

Péntek volt a második napunk és az egészet városnézéssel töltöttük. Felfedeztük a metróhálózatot, bementünk a Parlamentbe, ahol egy másfél órás idegenvezetésen rengeteg érdekességet meséltek nekünk, ez tetszett a legjobban az egész napban. A Parlament szomszédságában állt a Westminster Abbey és természetesen nem hagyhattuk ki, annyi híres embert temettek itt el, hogy nem győztük kapkodni a fejünket. Sétáltunk a Temze partján is és a sort a Picadilly Circus-on zártuk.

Our second day was Friday, which we spent with sightseeing. We discovered the tube lines and went into The Houses of Parliament for a 90 minutes guided tour where they told us loads of interesting informations. This was definitely my favourite of the day. Westminster Abbey is just next to The Houses of Parliament so we couldn't miss it. There are so many famous people burried in there, that we didn't know where to look. We also took a walk by the Thames and finished the day at Picadilly Circus.


▪ DAY 3 ▪

A szombati napra már volt egy előre lefoglalt egész napos programunk. Busszal vittek minket Windsor-ba, ahol a királynő lakik és most otthon is volt, amikor mentünk!Ezt mutatja a zászló színe is, bár amikor videóra vettem még nem tudtam, hogy ezt jelenti :D Régi vágyunk volt megnézni Stonehnge-t; ez volt következő állomás volt. Végül Oxfordban is jártunk, ahol megnéztük a sok egyetemi épületet kívülről és egyet belülről is. Teljesen a Harry POtter-es díszeteke idézi, szerencsés (és okos) akit ide felvesznek.

We had a pre ordered tour on Saturday, when they brought us to Windsor by bus. The Queen lives here and guess what, she was at home during our visit! You can tell by the flag, which i didn't know by the time i was recording it :D We've always wanted to see Stonehnge, which was our second stop. Last but not least, we went to Oxford where we were able to admire all the buildings from the outside, and one from the inside. It looks totally like a Harry Potter set, the students who are admitted are so lucky (and talented)


▪ DAY 4 ▪

És ha már Harry Potter...A vasárnapot a Warner Bros stúdiójában töltöttük, ahol 10 éven keresztül forgatták a Harry Potter filmeket. Mindenképpen az utazás egyik fénypontja volt, hogy benézhettünk a kulisszák mögé, ihattunk vajsört és találkozhattunk az állat színészekkel, akik Hedviget vagy Hermione macskáját Csámpást játszották. Itt lemerült Ádám kamerája és telefonommal videóztam ezután, ha esetleg valakit érdekel, hogy miért változik a minőség :)

And now that we are talking about Harry Potter...We spent Sunday at the Warner Bros Studios where all the HP movies were shot for around 10 years. It was definitely one of the highlights of our journey that we got to see behind the scenes, got to drink butterbear and were able to meet the animal actors who played Hedvig or Hermione's cat Crookshanks. Ádám's camera ran out of battery here so i continued the filming with my phone; just in case anyone is wondering why the quality changed :)


▪ DAY 5 ▪

Az utolsó napunkon elmentünk a Trafalgar térre és a Covent Garden-i bolhapiacra, de semmi érdekeset nem találtunk. A jól bevált Oxford Streeten tettünk még egy kört, majd délután 6 körül a reptér felé vettük az irány.

On our last day we went to Trafalgar Square and Covent Garden where we looked around in a flee market, but couldn't find anything worth buying. We made a last visit to Oxford Street and headed to the airport around 6 pm.Remélem tetszett a videó, gyertek vissza később is, mert jönni fog a recept! :)

I hope you liked the video and i recommend you come back later, because there will be a recipe waiting! :)

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. A 4. napi programotok egy "csöppet" volt csak szuper. :D Minden vágyam eljutni egy ilyen Harry Potter túrára, remélem a közeljövőben sikerülni is fog. :) Finom volt a vajsör? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom volt, pont olyan, mint amilyennek elképzeltem :)

      Törlés