9/52 - Stuffed bell pepper

2/28/2014A mai recept különlegessége, hogy a "tálat" is meg lehet enni és a töltelék is ízlés szerint variálható. Ma ezt ebédeltük és Ádámnak is nagyon ízlett :)

Today's recipe is special because you can eat the filling as well as the bowl. You can also choose what to put in the filling, we made this for lunch and it was delicious :)
Hozzávalók/Ingredients:
 • 2 kaliforniai paprika
 • egy csomag barna rizs vagy quinoa
 • zöldhagyma
 • tv paprika
 • 2 tojás

Üssünk fel két tojást, verjük fel és lassú tűzön, kevés olajon "süssük", amíg egy egységes lepényt nem kapunk. Ízlés szerint sózzuk és ne kevergessük, mint a rántottánál. Fontos a lassú tűz, mert különben az alja odaég :) Miután kész a lepény, tegyük egy tányérra és kockázzuk fel.

Mix the 2 eggs in a bowl and fry them on low heat until it's uniform. Add salt to taste and make sure not to stir the eggs while frying. The low heat is also important because this will prevent the bottom from burning. When you are done, place the egg on a plate and cut it into small pieces.Vágjuk fel a hagymát és a paprikát. Azért nem írtam mennyiséget, mert mindenki ízlése szerint olyan sokat vagy olyan keveset rakjon bele amennyit szeretne. Én akár paradicsommal is el tudnám képzelni.

Cut the onions and the peppers into small pieces. I intentionally didn't write measurement because everyone should deside on their own, how much vegetables they want in this dish. I can even imagine this meal with tomatoes.Az előre megfőzött rizst kevés olajon pirítsuk egy serpenyőben és fokozatosan adjuk hozzá, először a hagymát és a paprikát majd a tojást. Ebben a lépésben szójaszószt is adhatunk hozzá, ami nagyon finom ízt kölcsönöz az ételnek. Nálam nem volt itthon, így ezt én most kihagytam, de sokkal finomabb ha öntünk hozzá :) A rizst a zöldségekkel együtt max. 5 percig pirítsuk majd vegyük le a tűzről.

Bowl the rice and after it's done, fry it in a pan using a small amount of oil. Add the onions and the peppers first, than finish it with the eggs. This is the time to add soy sauce which gives it such a nice taste. I didn't have it at home so i skipped this step but i definitely think it tastes better with it! Fry the rice with the vegetables from aprox. 5 minutes than turn off the heat.Végül vágjuk szét a kaliforniai paprikákat cikk-cakk mozdulatokkal, így megkapjuk az ehető tálunkat és a fedelét. Töltsük fel a zöldséges rizzsel és készen is vagyunk. Aki gondolja ilyenkor még sózhatja, borsozhatja!

Last but not least, cut the bell peppers in a zig-zag motion and this is how you will get your edible "bowl" and the lid. Fill it up with the fried rice and vegetables and you are good to go. This is also the step where you can add a pinch of salt and pepper if needed!You Might Also Like

2 megjegyzés

 1. Most összefutott a nyál a számban. *-* Ki fogom próbálni a receptet! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindenképp rakj bele szójaszószt és írj hogy milyen volt :)

   Törlés