11/52 - 3 easy avocado dishes

3/14/2014



Az elmúlt napokban négy avokádót is kaptam és gondoltam mindegyiket más ételhez fogom felhasználni. Ha nem tudjátok, hogy hogyan egyétek az avokádót vagy mit készítsetek belőle, akkor tekerjetek lejjebb! Három nagyon könnyű finomságot mutatok és biztos vagyok benne, hogy mindenki talál kedvére valót :)

I received 4 avocados in the past days and i thought i will prepare them all differently. If you don't know know how to eat it or what to make from an avocado just scroll lover! I'll show you 3 different and very easy dishes and i'm sure everyone will find one that they like :)


1. háromszínű saláta/tricolor salad

A salátához nem kell más, mint bébispenót vagy madársaláta, mozzarella sajt, egy avokádó és egy paradicsom. Az avokádót és a paradicsomot vágjátok fel, keverjétek össze a többi hozzávalóval és balzsamecettel ízesítsétek!

You only need baby spinach or corn salad, an avocado, a tomato and mozarella cheese for this salad. Cut the tomato and the avocado in small cubes and mix will all the other ingredients. Poor balsamic vinegar on top!



2. Guacamole

Vágjatok szét egy avokádót és nyomkodjátok pépesre egy villával. Emiatt nagyon fontos, hogy jó érett legyen! Adjatok hozzá egy gerezd zúzott fokhagymát, egy kisebb lilahagyma felét apró darabokra vágva, egy fél chili paprikát és egy fél paradicsomot. Facsarjatok rá egy lime felének levét és ízesítsétek sóval borssal. Én botmixerrel is rádolgoztam, hogy még pépesebb legyen az egész :) Nagyon finom kenyérre kenve, de főként tortilla chips mártogatására ajánlom, isteni! 

Cut an avocao into small pieces and smash it with a fork. This step makes it very important that the avocado is ripe! Add a clove of garlic smashed, a half red onion cut, half chili pepper and a half tomato. Add a little bit of lime juice. Add salt and pepper to taste. I used a hand mixer to make it more creamy :) It's very good with bread bu i recommend you eat it with nachos, it's amazing!



3. Avokádó rákkal/Avocado with prawns

Aki vállalkozó kedvű kipróbálhatja a nálunk nagy kedvencnek számító "rákos avokádót" is. Nincs más dolgotok, mint kettévágni az avokádót, sózni borsozni, feltölteni rákokkal és egy kis citromlevet csöpögtetni a tetejére. Ez az egyik kedvenc előételem :)

If you are a bit adventorous you can try avocados with prawns which is something we love at my house. You only have to half the avocados, add salt and pepper, fill with prawns and poor the juice of a lemon on top. This is one of my favourite starters :)


You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Karin, you forgot to say that you need a little bit of grained black pepper on top of it
    Papa

    VálaszTörlés
  2. guacamolet már nekem is kell csinálni, nem beszélve erről a guszta rákos megoldásról! :) majd számolj be a máról! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hajrá akkor, mindkettő nagyon fincsi :) most írtam új bejegyzést! :)

      Törlés