12/52 - Healthy food bites

3/21/2014



A mai recept egy előétel, ami szerintem jó vendégváró lehet, karfiol kedvelőknek kötelező! :) Ma kis falatkákat csináltam, de ha a "tésztát" egyben hagyjátok pizza alap is lehet belőle. Csak meg kell sütni majd jól megpakolni zöldségekkel, így sokkal egészségesebb és kevésbé hizlaló, mintha liszttel csinálnátok :)

Today's recipe is an apetizer which is a good option when having guests. If you are a cauliflower lover, you have to try this! :) I made little bites today, but if you keep the "dough" in one piece it can be a pizza base. You only have to bake it and put lots of vegetables on top. This way it's healthier than making it with flour :)


Hozzávalók/Ingredients:
  • 1 kisebb karfiol/1 small cauliflower
  • 1 tojás/1 egg
  • 1/4 ek. fokhagyma granulátum/1/4 tbs garlic powder
  • 1/4 ek. oregánó/1/4 tbs oregano
  • 1/4 ek. szárított bazsalikom/1/4 tbs dried basil
  • sajt/cheese
  • /salt


Dobjátok a karfiolt egy elektromos aprítóba és addig aprítsátok, amíg egy rizshez hasonló állagot nem kaptok. Nekem csak botmixerem volt, azzal próbálkoztam. Nem lett tökéletes a végeredmény, de jobb mint semmi :) Így is jó lett, de szerintem az egész "tészta" jobban össze fog állni, ha teljesen apróra tudjátok aprítani a karfiolt. 

Shred the cauliflower in your food processor until it looks like rice . I only had a hand mixer which didn't make it perfect, but it's better than nothing. I think if you can really shred it, the "dough" will stick together better :) 

Most keverjétek össze a többi hozzávalóval. Sajtból mindenki tegyen annyit, amennyit jónak lát, minél alacsonyabb zsírtartalmút használtok, annál bűnmentesebb a végeredmény :)

Now mix with all the other ingerdients. Everyone should put cheese to their taste. The lighter the cheese, the more quilt free it will be :)


Formázzatok kis kupacokat és tegyétek egy kimargarinozott tepsire. A margarin helyett a kókusz olajat is ajánlom! Ha pedig pizzát szeretnétek csinálni, formázzatok egy nagy lapos pizza alapot a "tésztából". Süssétek 200 fokon 15-20 percig, akár kis rágcsálnivalókat, akár pizzát készítetek.

Form your "dough" into little nugget sized pieces and put them on a tray that has been sprayed with coconut oil or margarin. If you'd like to make a pizza, simply form the "dough" into one large and flat pizza base. Either way, bake for 15-20 minutes on 200 celsius.


Nem lett olyan szabályos a végeredmény, amiatt, hogy nagyobb karfiol darabok is maradtak a "tésztában", de az ízén nem változtat semmit. Magában is isteni, de tálalhatjátok mini pizzának is például paradicsomszósszal, extra sajttal, és zöldségekkel :)

I didn't get the perfect result because i had some cauliflower chunks in there, but this doesn't change on the taste. It's heavenly on it's own but you can serve them as mini pizzas with for example tomato base, extra cheese and vegetables :)



Ahogy egyre több receptet osztok meg veletek úgy nő a kíváncsiságom is, hogy nektek, hogy tetszenek vagy kipróbáltátok-e valamelyiket :) Sok pozitív hozzászólást kapok, hogy tervezitek vagy már meg is csináltátok valamelyik receptet. Arra gondoltam megoszthatnátok velem, ha igen és azt is, ha változtattatok rajta valamit, hogy még finomabbá tegyétek :) Ha van kedvetek az elkészült ételről csináljatok képet, rakjátok fel instagramra és a "hashtagek" közé rakjátok, hogy #karin52project azért, hogy lássam. Nagyon kíváncsi lennék, hogy nektek, hogy sikerült egy-egy étel, mert jó lenne megosztani a tapasztalatokat :)

As i share more and more recipes my curisity rises as well, because i'd like to know if you like the recipes and if you've tried them :) I get a lots of positive comments that you are planning to cook some of them or that you already did. I thought you could share if you made some of the recipes with me or just some tips on how you made them better :) If you want to, you could take a picture of the finished meal and share it on instagram. Make sure to use the hashtag #karin52project so i can see. I would be so curious to know how you managed with the recipes and it would just be nice to share our thoughts on them :) 

You Might Also Like

6 megjegyzés

  1. Ez most nagyon tetszik, szerintem hétfőn el is készül. :) Majd jelzek róla! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú már nagyon várom, hogy neked, hogy sikerült! :)

      Törlés
  2. még nem készítettem el semmit, mert a pasi húsevős inkább, ellenben a barátnőknek legközelebb a neptun-eye-t megcsinálom. jah és bár nem szép dolog recepteket nyomtatgatni, de kétoldalasan 1-re összesűrítve épp a héten nyomtattam ki tőled vagy 5-öt. a zöldséglevest nem, meg talán a tenger gyümölcseis tésztát (mert azt picit másképp én is csinálok). a héten 3x kellett ennem rákot, eszembe jutott, h van itthon finom etyeki fehérbor is, azt is tettem bele, természetesen csak jót tett neki. ;)
    ha elkészül valami, nem feledem a megörökítését! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jah és a karfiolos cucc is nagyon szimpi, szintén nyomtatásra kerül és barátnős rágcsa lesz belőle! :)

      Törlés
    2. De jó, hogy kinyomtattad a recepteket, mintha valami híres szakács lennék :D már várom a képeket nagyon :) és majd igyekszem húsos kajákat is csinálni, most tűnt csak fel, hogy azok eddig kimaradtak :D

      Törlés
  3. Ez nagyon jó ötlet, szerintem ki fogom próbálni :-)

    VálaszTörlés