34/52 - Ink pasta with creamy seafood

11/17/2014




Amióta hazaértünk Olaszországból, farkasszemet nézett velem ez a fekete tészta a spájz polcáról, de sosem volt időm receptet keresni hozzá, így türelmesen várta a sorát, mígnem anyukám emailben küldött egy receptet, ami tökéletesnek bizonyult. Az eredeti receptben garnélák szerepelnek, de szerintem bármilyen tenger gyümölcseivel finom lesz a végeredmény. Főzés közben szinte teljesen úgy éreztem, hogy egy tengerparti városka éttermében üldögélek, mellettem a kikötő, a konyhából pedig a sülő tenger gyümölcsinek illata száll felém. Az egyik kedvenc ételem a tészta, szeretem a tenger gyümölcsit és szívem csücske minden, ami csípős , így aki hozzám hasonlóan érez, biztos finomat fog enni! :)

Since we came home from Italy, this black pasta was staring at me from the shelves of our pantry, but i didn't have time to find a recipe so it was waiting it's turn, until my mom came up with one that was the perfect match. The original recipe recommends shrimps, but i'm sure the result will be just as delicious with any seafood available. I felt like i'm in a little seaside town while cooking, having the harbour just nearby, while the frying seafood's smell fills the air. One of my favourite things to eat is pasta, i like seafood and i love everything that's a bit spicy, so those of you who feel the same, will enjoy the meal i'm sure! :)



Hozzávalók/Ingredients:
  • 400 g tenger gyümölcsei/400 g seafood
  • 5 gerezd fokhagyma/5 cloves garlic
  • 1 tk chilipehely/1 tsp chili flakes
  • 6 ek olívaolaj/6 tbsp olive oil
  • 200 ml főzőtejszín/200 ml cream
  • 1 csokor petrezselyem/bunch of parsley
  • 500 g tészta (tintahal-tintás szélesmetélt)/500 g pasta (squid ink)
  • bors(frissen őrölt)/freshly ground pepper
  • só/salt

A fokhagymát apró darabokra felaprítjuk. Az olívaolajat megforrósítjuk, beledobjuk a chilipelyhet, kb 10 másodpercet pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, amit szintén nagyon rövid ideig sütünk, és azonnal hozzátesszük a lecsöpögtetett, konyhai törlővel leitatott tenger gyümölcseit. Kb 3 percig sütjük. 

Cut the garlic in tiny pieces, heat up the olive oil and fry the chili flakes for 10 seconds. Add the garlic and fry it for a short amount of time as well, before putting in the seafood which you previously washed and drained. Fry for about 3 minutes.


Mindezalatt kifőzzük a tésztát, és leszűrjük. A tenger gyümölcseihez hozzáöntjük a tejszínt és kevés vizet öntünk alá (50-100 ml), összeforraljuk, és az apróra vágott petrezselymet hozzáadva átkeverjük. Sózzuk, borsozzuk. 

Meanwhile cook the pasta. Poor the cream into the seafood mix with a small amount of water (50-100 ml) and boil. Add the finely chopped parsley as well. Add salt and pepper to taste.


A tésztát hozzáadjuk, lazán átkeverjük, és ízlés szerint tálaláskor még egy kis friss chilit szórhatunk rá.

Mix in the pasta, give it a little stir and add some more chili upon serving if you fancy a spicy meal.


You Might Also Like

2 megjegyzés