40/52 - Salmon with avocado

1/14/2015



Na, ki szereti a lazacot? Remélem sokan feltettétek a kezeteket, mert ma egy nagyon egyszerű, de annál ínycsiklandozóbb lazac-receptet hoztam, ami két, általunk nagyon kedvelt hozzávalót ötvöz: a lazacot (meglepetés) és az avokádót . Ádám találta a Nosalty-n és rögtön megegyeztünk, hogy ez lesz a másnapi ebéd, fél óra alatt megvoltunk vele, úgyhogy tökéletes azokra a lusta napokra vagy last minute vacsoraötletnek :)

Well, who likes salmon? I hope a lot of you raised their hands, because tonight i'll show you a very easy but brilliant salmon recipe, which combines two of our favourites: salmon (suprise) and avocado. Ádám found the recipe online and we immediately agreed to make it for lunch the next day, it was done in 30 minutes which shows exactly how great it is for those lazy days or as a last minute meal idea. :)



Hozzávalók/Ingredients:
  • 25 dkg lazac/25 dkg salmon
  • 1 közepes avokádó/1 medium avocado
  • 1 citrom leve/juice of a lemon
  • kapor ízlés szerint/dill according to taste
  • 2 dl joghurt/2 dl yoghurt
  • só, bors/salt, pepper
  • vegyes saláta/mixed salad



Locsoljuk meg a lazacot citromlével, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk pácolódni 30 percre. Ez idő alatt a joghurtot keverjük össze kis citromlével, adjunk hozzá sót borsot és kaporral ízesítsük. Másik megoldás, hogy kapros salátaöntet használunk, ebben az esetben ezt a lépést kihagyhatjuk. Hámozzuk meg az avokádót, szeleteljük fel és csöpögtessünk rá citromlevet; így elkerülhetjük, hogy megbarnuljon.

Sprinkle some lemon juice on the salmon, add salt and pepper and let it be for 30 minutes. Meanwhile mix the yoghurt with lemon juice, salt, pepper and season with dill. You can also skip this step and use a dill flavoured salad dressing instead. Peel the avocado and slice it up. Sprinkle some lemon juice on top to avoid it getting brown. 


A halat forró serpenyőbe tegyük, és mindkét oldalon 2-3 percig süssük. Sütés közben ízlés szerint még egy kis citromlevet locsolhatunk rá és mielőtt elkészül, akár egy kis vajjal is megkenhetjük, hogy még finomabb legyen. A szeletelt avokádóval és salátával tálaljuk!

Put the salmon in a hot pan and fry on both sides for 2-3 minutes. You can add some more lemon juice if you'd like and put a little butter on top before it's fully done, to make it taste even better. Serve with sliced up avocado and fresh salad!

You Might Also Like

1 megjegyzés