46/52 - Avocado pasta

5/18/2015



Általában, ha főzök, akkor nem aznap teszem közzé a receptről szóló bejegyzést, de csak, hogy lássátok tényleg milyen gyorsan kész van ez az étel, ma megfőztem és már mutatom is! Gyakorlatilag a tészta főzési ideje alatt elkészíthetjük a szószt, így kb. 7-8 perc alatt finom, egészséges és különleges vacsorát készíthetünk. Akár reggel is van idő elkészíteni, vigyétek bátran munkahelyre ebédnek és garantálom, hogy kitűntök ezzel a zöld csodával!

Usually when i'm cooking, i'm not sharing it right away on the blog, but today as to demonstrate how fast this recipe really is, i madeit and here it is! Basically you make the sauce while the pasta is cooking, so in abbout 7-8 minutes you have a delicious, healthy and special meal. You can even make it in the morning, and i even encourage you to bring this to work as lunch and i guarantee that everyone will notice this green miracle!


Hozzávalók/Ingredients:
  • 250 g tészta/250 g pasta
  • 3 avokádó/3 avocados
  • 1 nagy marék spenót/a big handful of spinach
  • néhány bazsalikom levél/a few basil leaves
  • 2 gerezd fokhagyma/2 cloves garlic
  • mandula ízlés szerint/almonds to taste
  • olíva olaj/olive oil
  • só, bors/salt, pepper


A tésztát tegyük fel főni, közben pedig készítsük el a szószt!

Let the pasta boil and meanwhie prepare the sauce!



Rakjunk minden hozzávalót egy turmixgépbe és kezdődhet a darabolás. Menet közben a tészta levével hígítsuk a masszát, én 3 kisebb merőkanálnyi vizet adtam hozzá, hogy a turmixgép tudja tenni a dolgát és szép sűrű, de már kicsit folyós végeredményt kapjak.

Put all the ingredients in a blender and blend away! As your mixture comes together, add some of the cooking liquid to achieve the desired consistency. I added 3 small ladles of water to make the blender's work a bit easier and to get this nice thick but bit runny result.


Díszítsük spenót vagy bazsalikomlevelekkel!

Decorate with basil leaves or spinach!



You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Ez nem jött jókor. Megéheztem és most megyek felfalom a hűtőt. A Te hibád lesz, ha meghízom. :) Komolyra fordítva aszót, ismét ínycsiklandozó ételt készítettél. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért remélem nem voltál túl mérges :D Örülök, hogy tetszik a recept! :)

      Törlés
  2. úú nagyon jól néz ki :) avokádómániában szenvedek,bár én általában (mindig) krémet készítek belőle, pirítóssal isteniii.csoda egy dolog ez az avokádó :3 bár az árával nem vagyok kibékülve :((

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is kiskorom óta imádom az avokádót, rengeteg mindent lehet belőle készíteni, de igen sajnos sokszor igen borsos az ára :(

      Törlés