Discover Budapest | eating out | Fruccola

7/15/2015




Ma egy szuper reggeliző/ebédelő/uzsonnázó helyet mutatnék nektek, ahová már régóta vágyakozom és nem is értem, hogy miért nem jutottam még el, hiszen nem lakunk túl messze a Kristóf téri üzletüktől. Igyekszem egészségesen étkezni, főleg vacsorára, és igazság szerint ebben a nagy melegben nem is kívánom a nehéz ételeket. Ezért örültem, amikor kipattant az isteni szikra, hogy ide kéne menni vacsorázni.

Today i want to introduce you to a super breakfast/lunch/snack bar, which was on my list for a long time but somehow i didn't manage to get a look inside, despite the fact that i'm living only 10 minutes away. I try to eat healthy and especially in this hot weather, i'm not into greasy food. This is why i felt so happy that this place came into my mind as a possible dinner spot.

A Fruccola fast food étteremnek hirdeti magát, de ezt a lehető legjobb értelemben képzeljétek el. Választhattok napi menüt, de aki csak éppen bekapna valamit, az szendvicset, salátát, durum tésztát rendelhet. A salátánkat mi állítjuk össze, kétféle alapsaláta közül választhatunk, majd jöhetnek a különböző feltétek, amik az áruk alapján kategóriákba vannak sorolva.  Én személy szerint nem vagyok híve az ilyen összeállítós dolgoknak, mert vagy összezavarodok, és nem tudok kiigazodni a sok minden között, vagy túlzásba viszem és nem lesz jó a végeredmény. Szerencsére segítőkészek az eladók, így nekünk is javasoltak a rendelésünkhöz illő öntetet, feltétet. Az is sokat javít a helyzeten, hogy a salátát az orrunk előtt rakják össze, és minden hozzávalót élőben is látunk, nem csak a menün.

Fruccola is said to be fast food restaurant, but take this in the best way possible. They have a daily menu but if you're only looking for a bite to grab, you can choose from a variety of sandviches, pasta and salads. There is a chance to create our own salads, from two basic salads and tons of toppings which are gathered into 4 categories. Usually i'm not a fan of mix and match food because i either get confused by all the choices, or get overwhelmed and order too much, which never ends well. Fortunately the staff is very helpful and recommended us the fitting toppings and sauce. It's also nice that they make the food in front of you, so you're able to see the ingredients, instead of only reading them on a menu.
















A 4 fajta tészta készen érkezik, tehát itt nincs lehetőség azokat összeállítani. A szendvicsekkel is ugyanez a helyzet és ahogy láttam édességet is árulnak, így aki desszertre vágyik, az sem marad torta nélkül :)


The pasta is premade so you don't get to make your own variations and same goes to the sandwiches. As i notiuces they also have sweets, so if you're looking for dessert, you won't be disappointed :)






Maga a hely elég tágas, nem érződik túlzsúfoltnak és a jó időben kinti asztalokkal is várják a vendégeket. Külön tetszett, hogy több újság közül is választhatunk, így aki egyedül eszik az sem unatkozik.

The place itself is pretty spacious, it doesn't feel overcrowded and they have tables outside as well, when warm weather kicks in. I really liked that they had magazines to read, so you have company if you're eating alone.



Az adagok szerintem elég nagyok, én nem bírtam megenni a tésztámat, így elcsomagoltattam, ami egy fillérembe sem került. Nem tudom mikor voltam utoljára olyan helyen ahol az elviteles dobozért nem számoltak fel plusz pénzt!

I feel that the portions are fairly big, i couldn't finish my pasta so i got a takeaway box which cost me nothing. I can't rememeber the last time i didn't have to pay for takeaway.


You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. A top3 helyemben benne van a Fruccola, imádom! A Kristóf tériben eddig mindig minden isteni finom volt - örülök, hogy nektek is bevált. Viszont az arany János utcait nem ajánlom, sokszor nem túl friss a választék. Délben viszont ne menjetek :D Kint áll a sor MINDIG :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor úgy látom a jobb üzletükkel kezdtünk :D Melyik helyeket szereted még? Nagyjából szerintem hasonló az ízlésünk kaja terén, úgyhogy szívesen veszem a tippeket :)

      Törlés