WEEKLY BITES - Chicken salad w/ apples and cashews

10/05/2015
Múlt héten véget ért az 52 project, de ma ismét recepttel érkeztem. Ez a kicsit több, mint egy év alatt nagyon megszerettem az ételfotózást és mivel főzni imádok, nem volt kérdés, hogy folytatom-e a receptes bejegyzéseket. Kicsit újragondolva, a 'weekly bites' néven fogjátok megtalálni az ételeket ezentúl, amihez az oldalsávban kategóriát is létrehoztam, így egy helyen lesz az összes ide tartozó bejegyzés. Ebben a hónapban csupa őszi finomságot hozok, kezdve ezzel az almás, kesudiós salátával, ami ízvilágában már teljesen a hidegebb hónapokat idézi, de lévén, hogy az ősz nem rég kezdődött, még nincs itt az ideje az igazi meleg, laktató ételeknek. Remélem ízleni fog, hihetetlen gyorsan és egyszerűen kész van, rohanós napokon tökéletes ebéd!

Last week the 52 project has ended, but i'm back with a recipe again. During this year, i really grew to love food photography, and since one of my favourite things is to cook, there was no doubt that i'll continue to post recipes. From now on you'll find my food related posts under 'weekly bites', which has a category now in the sidebar where i'll gather all the posts. This month i'm bringing you all the delicious autumn food, beginning with this apple-cashew salad, which represents autumn perfectly with it's ingredients. Since autumn has just started i thought we can wait a little bit longer with those warm, fall comfort foods. I hope you'll like it, it's so delicious and easily done, that it's perfect for those busy days!


Hozzávalók/Ingredients:
 • 4 alma/4 apples
 • 600 g csirkemell/600 g chicken breast
 • 1 nagy evőkanál méz/1 big tbs honey
 • 1 görög johurt/1 greek yoghurt
 • 1 evőkanálmajonéz/mayonnaise
 • kesudió/cashews
 • 1 evőkanál almaecet/1 tbs apple cider vinegar


Készítsük el az öntetet. Ehhez keverjük össze a görög joghurtot, a majonézt, a mézet és az almaecetet.  Tegyük a hűtőbe a tálalásig.

Let's make the sauce. Mix the greek yoghurt, mayonnaise, honey and the apple cider vinegar. Put it in the fridge until ready to serve.


A csirkemellet kockázzuk fel, ízlés szerint fűszerezzük, majd olajban süssük meg. A kesudiót 2x2 percre rakjuk a mikróba, az egyes pirítások között keverjük meg. Végül minden összetevőt öntsünk egy nagy tálba, ahol jól össze tudjuk őket keverni. Sózzuk, borsozzuk és készen is vagyunk!

Cube the chicken breasts, add spice and fry in oil. Put the cashews in the microwave for 2 minutes, stir and then put back for antoher 2 minutes. At last, put all ingredients in a large bowl, give the a big stir, add salt and pepper and you're done!


You Might Also Like

3 megjegyzés

 1. Isteni lehetett, el is fogom készíteni! Érzem, hogy imádni fogom ezt a sorozatot! ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy felkeltettem az érdeklődésedet :)

   Törlés
 2. Ahh, egy újabb ígéretes recept *-*

  VálaszTörlés