WEEKLY BITES - No noodles lasagna

1/17/2016Ha olvastátok az előző WEEKLY BITES bejegyzésemet, tudjátok, hogy ebben a hónapban a tésztákra helyezem a hangsúlyt és pontosan négy olyan ételt mutatok nektek, amik tésztából készülnek...általában. A mai csavar az, hogy lasagna tészta helyett (ismét) cukkinit használunk. Ugye milyen változatos ez a zöldség? 

If you've read my last WEEKLY BITES post, you know, that this month pasta is in my spotlight and i'm cooking you 4 melas that are made from pasta...originally. Today's twist is that we use zucchini instead of pasta (again). See, how versatile this vegetable is?


Hozzávalók/Ingredients

1 nagy cukkini - 1 large zucchini
450 g túró - 450 g cottage cheese
spenót vagy madársaláta - spinach or corn salad
300 g sajt - 300 g cheese
1 üveg tésztaszósz - 1 jar pastasauce
1 tojás - 1 egg
só - salt
bors - pepper
bazsalikom - basil


Mossuk meg a cukkinit, majd vágjuk hosszában csíkokra.

Wash the zucchini and slice it lenghtwise into strips.


A túrót keverjük össze a sajttal és a tojással majd szórjuk meg őrölt borssal és egy csipet bazsalikommal. Sütés után teljesen olyan érzésetek lesz, mintha darált húst ennétek úró helyett!

Mix cottage cheese with the cheese of your choice, add the egg, ground pepper and a pinch of basil. It totally feels like you're eating minced meat instead of cottage cheese after baking!


A rétegezést kezdjük a tésztaszósszal, erre jöhet egy réteg cukkini, spenót/madársaláta, tésztaszósz megint és végül a túrós keverékünk. Ezután kezdjük elölről az egészet, majd ha tele a tálunk szórjuk meg reszelt sajttal és ég egy kis bazsalikommal.

Start the layering with the pasta sauce, then comes the zucchini, spinach/corn salad, sauce again and cottage cheese mixture at the end. Repeat until your dish is full. Finish layering with some grated cheese and basil.


Süssük fólia alatt, 180 fokon 45 percig majd további 15 percig a fólia nélkül.

Cover with foil and bake for 45 minutes on 180 celsius degrees. Take off the foil and bake for another 15 minutes.You Might Also Like

4 megjegyzés

 1. Ez egy nagyon jó kis ötlet egy teljesen geészséges, minden mentes kajcsihoz, össze is fogom rakni! Köszönöm szépen az ötletet!! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszik, remélem ízleni fog! :)

   Törlés
 2. Imádom, hogy ennyire változatos kajákat készítesz/osztasz meg velünk! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De jó, mindig örülök az ilyen pozitív visszajelzésnek! :) Igyekszem a szokásostól eltérő ételeket hozni :)

   Törlés