WEEKLY BITES - Avocado w/ salmon and egg

5/19/2016




Kiskorom óta az egyik kedvencem az avokádó, bár sokáig csak a karácsonyi menü részeként ismertem. Mi otthon meglocsoljuk citromlével, teletömjük rákocskákkal és jól megsózzuk -borsozzuk. Az elmúlt években azonban szinte minden tele lett az avokádóval és, ha egészséges vacsorára vágyunk 10-ből kilencszer biztos, hogy az avokádós pirítóst dobja ki a Google. Arra gondoltam, hogy kicsit utánajárok, hogy milyen finomságokat lehet még az avokádóból csinálni, hiszen az élet nem áll meg a guacamolénél. Ebben a hónapban tehát ezé a zöldségé/gyümölcsé (?) a főszerep!

Avocado is one of my favourite food since i was little, although i only ate it as part of our Christmas meal at first. At home we sprinkle it with some lemon juice, fill it up with cute little shrimps and add salt and pepper. In the last few years thoug, everything is about avocados and if you're longing for a helathy dinner, i'm sure Google will suggest avocado toast 9 out of 10 times. I thought i'll investigate a bit and find out what else is there to be made of avocado, because life doesn't stop at guacamole. So here it is, this month's topic is this fruit/vegetable (?) !


Hozzávalók - Ingredients

2 avokádó - 2 avocados
4 tojás - 4 eggs
füstölt lazac - smoked salmon
só, bors - salt , pepper


Vágjuk fel az avokádókat és szedjük ki a magjukat. Rakjunk lazac darabokat a lyuk köré.

Cut up the avocados and take the seed out. Put some salmon strips around the hole.


A mag helyét töltsük meg egy tojással. Mivel a tojás nagy valószínűséggel nagyobb lesz, mint a lyuk és kifolyik, érdemes előbb szétválasztani a sárgáját és a fehérjét. Nekem úgy volt a legegyszerűbb, hogy megtöltöttem a lyukat a sárgájával és, ha még volt hely öntöttem mellé egy kis fehérjét is.

Fill the holes with eggs. Since the egg is most likely bigger than the hole, it's best to separate the egg white and yolk first. For me it worked the best, when i filled the hole with the yolk and added some egg white if there was still some room left.



Sózzuk, borsozzuk majd 200 fokon 15 perc alatt süssük meg.

Add salt and pepper and bake on 200 degrees celsius for 15 minutes.


Aki szereti a kész avokádókat még egy kis chili őrleménnyel is megszórhatja.

If you're into spices, add some chili powder at the end!


You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Még egy avokádó-imádó jelen! :) Juj, feldobtad az estémet azzal, hogy egy hónap tele avokádóval! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekszem minél változatosabb felhasználási módokat keresni az avokádóhoz, nekem is nagy kedvencem :)

      Törlés