WEEKLY BITES - Couscous w/ vegetables

5/03/2016
Nem biztos, hogy reggelire mindenki kuszkuszt képzel el magának, de nekem nagyon bejött, mert elég könnyű ahhoz, hogy reggel meg tudjam enni, viszont szerencsére laktató is, így nem leszek éhes fél óra múlva. Cukkinit majdnem mindig teszek bele és általában paradicsommal dobom fel, mert ez az egyik kedvenc összetevőm. Fetasajttal isteni, és a mai verzióhoz apróra vágott spenótot is használtam. A lehetőségek kifogyhatatlanok, tömjétek meg jól a kedvenceitekkel! Trappistával is nagyon finom, de ha van otthon, kerül bele paprika vagy hagyma is, bár ez utóbbit munkahelyi/iskolai reggelibe azért annyira nem ajánlom :)

I know that not everyone imagines having couscous as their breakfast, but i got to really like it, because it's light enough for me to have in the morning, but fills me up well, so i'm not hungry a half hour later. I'm almost always using zucchinis and i spice it up with some tomatoes, because they are my absolute favourite ingredient. It's amazing with feta, and i even used some chopped spinach for today's version. The possibilities are endless, just pack it with your favourites! When my fridge is full i even mix in some  peppers or onions, but i won't recommend the latter when you're preparing a school or work breakfast :)


Hozzávalók - Ingredients

1 személyre - for 1 person

5-6 ek kuszkusz - 5-6 tbsp couscous
fél cukkini - half zucchini
2 paradicsom - 2 tomatoes
1 nagy marék spenótlevél - a big handful of spinach
sajt - cheese


A kuszkuszt ízlés szerint sózzuk (én vegetát is rakok bele néha) és öntsük le épp annyi forró vízzel, hogy ellepje. Pár percet fedő alatt hagyjuk állni és kész is vagyunk.

Poor as much hot water on the couscous, that covers it and let it sit for a few minutes under cover. Add salt to taste. You're done with this part!


A cukkinit olíva olajban pirítsuk meg egy kicsit és ha van kedvetek a vége felé mellé lehet dobni a paradicsomot és a spenótot is. Én ez utóbbi lépést most kihagytam, mert nyersen és frissen szerettem volna a többi összetevőt hozzáadni.

Fry the zucchini in olive oil and if you'd  like, you could toss in the tomatoes and spinach as well. I skipped this last step, because i wanted to have the other ingredients fresh and raw.


Mindent keverjünk össze és szórjuk meg sajttal. Ha előző este készítitek, az ízek is jobban összeérnek, de amilyen gyorsan megvan, akár reggel is összedobhatjátok. :)

Mix everything together and sprinkle with cheese. If you're preparing it the night before, the different flavours will really come together, but since it's ready in no time, you can just make it in the morning. :)

You Might Also Like

0 megjegyzés