Discover Budapest | coffee | Liberté

5/02/2016
Pár hónapja az Instagrammot böngészve bukkantam egy nagyon helyes kávézóra, ami első ránézésre olyan hatást keltett, mintha nem is Budapesten lenne. Amikor utánanéztem és megtudtam, hogy a belvárosban, a Szabadság tér és a Batthyány-örökmécses környékén van, már biztos voltam,  abban, hogy hamarosan én is ott fogok ülni a gyönyörű kék székeken. 

Recently i've been surfing Instagram and found this cute coffee place, that  - at first glance - looked like it's not even in Budapest. After a little research, i found out that it's downtown and actually pretty close to where i live, so i decided then and there; i have to go sit in those gorgeous blue chairs.


Nevét arról kapta, hogy annak idején ebben az üzlethelyiségben üzemelt a Szabadság kávézó, ami többek között Ady Endre törzshelye is volt. 2015-ben avanzsált Liberté-vé és bár megtartották a kávézó grandiózus méreteit, a belső egyáltalán nem idézi a századeleji hangulatot. Nekem leginkább a 70-es évek Amerikáját idézi, talán ezért is hittem azt, hogy külföldi helyről van szó.

The name comes from the original hungarian name of the caffee that used to be in this exact spot, in the early 1900's.  Caffee " Freedom" was a famous place and it had writers and poets as their regulars. It became Liberté in 2015, and although they kept the huge interior, the design reminds me more of the 1970 America. Maybe this is the reason why i thought, that it must be a foreign caffee.


Az egész kávézóban a kék és arany sémát követik, így a látszólag össze-vissza dolgok nagyon jó egységet alkotnak. Nekem külön tetszik a virágos padló és a rengeteg zöld növény, amivel , amik életet visznek a kávézóba.

Almost all tables are different, but they stick with the blue-gold theme, so even if it seems that not everything matches, they go perfectly together. I especially like the flower pattern on the floor and this huge amount of green plants. They just liven the place up.


Kávézó lévén természetesen jó néhány kávéból válogathatunk, én egy jeges kávé mellett döntöttem, amikor ott jártunk. Nem bonyolítják túl, nincs benne fagyi sem, de azt hiszem így a legfinomabb. Tényleg azt szolgáltak fel, amit kértem; jó sok kávét egy kevés jéggel.  Ahogy láttam a limonádék mellett alkoholos italokból válogathatunk, ami pedig az ételt illeti van választék bőven.

Since we are talking about a caffée, there are a lot of coffees to select from. I opted for an ice latte when we visited. They don't overcomplicate it, it doesn't have ice cream in it, so i got exactly what i wanted; a lot of coffe with some ice. If i remember correctly, they had some lemonades as well as some alcoholic beverages. You don't have to worry if you're hungry eather, there's plenty to choose from.

A Liberté reggel 8-kor nyit, így reggelit is felszolgálnak és nemrég ebéddel is bővült a kínálatuk. Bár nem kóstoltuk, de megcsodáltuk a sütiket is, amik ha legalább olyan finomak, mint amilyen jól néznek ki, nem lesz okotok panaszra. A melegebb időben külön fagyi pulttal is kedveskednek, ahonnan akár csak úgy menet közben is lehet fagyit vásárolni; nincs szükség beülni a kávézóba.

Liberté opens at 8 am, which means they serve breakfasts as well, and lately they added lunch to their repertoir.  Although we haven't tried them, we looked at the cakes and cookies, and if they even taste half as good as they look, you won't be complaining. In the warmer weather they have an ice cream corner too, where you can take your order to go, so no need to sit in the caffée.Az impozáns belső nekem azt sugallta, hogy az árak az égben járnak, de ha jól belegondolok csak átlag budapesti árakról van szó. 740 forintért ittam a kávét és egy gombóc fagyi 290 forint, ami nem olcsó, de a legtöbb helyen már ennyiért mérik a fagyit. Nyilván drága lenne minden nap itt fogyasztani, de egy kávét mindenki meg tud magának engedni és szerintem a szép környezet miatt megéri néha-néha benézni. Lehet én legközelebb a konyhájukat is kipróbálom!

The beautiful interior suggested that the prices are quite high, but if i think of it, they are just standard Budapest prices. Of course it would be expensive to dine here everyday, but you can afford to sit in with a cup of coffee; the interior is totally worth it. I think i'll try their food as well, when i'm near the next time.Mit gondoltok a helyről a képek alapján? Nektek is megjött a kedvetek egy kávéhoz? :)

What do you think of the place, judging by the pictures? Did you just get the urge to have a coffee here? :)

You Might Also Like

2 megjegyzés