Summer skincare choices

6/16/2016
Június közepe van így tagadhatatlanul tombol a nyár és ezt az időjárás is érezteti velünk. A záporokat napsütés váltja fel és a hőmérő higanyszála egyre többször mozog a 30 fok körül. Ezt a váltást a bőrünk is megérzi, így fontos, hogy végiggondoljuk milyen bőrápolási termékeket használunk, és hol érdemes nyári verzióra váltani. Én személy szerint nyáron próbálok olyan kevés kencét használni, amennyire lehetséges, és míg télen a hidratálást szérumok, olajok és pakolások segítségével végzem, nyáron elégnek tartok egy könnyű krémet is. Tudom, hogy nem vagyok nagy szépségápolási szakértő, de mivel a téli bőrápolással kapcsolatos bejegyzésre sok pozitív visszajelzést kaptam, gondoltam megosztom veletek, hogy mik most a kedvenceim. 

It's the middle of June so summer is in full swing, and the weather agrees. There's more sunshine than rain and the temperature is getting higher and higher. Our skin feels the difference too, so it's important to check what products we are using, and what we need to adjust to the warmer conditions. I personally prefer to use as little as possible in the summertime, and while i hydrate with serums, oils and masks in the winter, i find it's enough to have a light moisturizer in the summer. I know i'm not a huge beauty guru, but since i got so many positive feedback to my winter skicare essentials, i thought i'll share, what my current favourites are.Lavera gentle foaming cleanser


Számomra nagyon fontos a sminkeltávolítás és csak akkor érzem igazán tisztának az arcom, ha egy vízzel lemosható terméket használok. Volt már krémes sminklemosóm, amit vattakorong segítségével kellett eltávolítani, ehhez képest ez a habos lemosó sokkal tisztább érzetet kelt bennem. Természetes összetevőkből készült, ami nálam mindig plusz és mivel illatanyag mentes, kevésbé hajlamos az érzékeny bőr irritálására. 

It's really important for me to remove my makeup and the only way i feel that my skin is completely clean, is if i use a foam cleanser. I had cream cleansers before, where you need to use a cotton pad for removal, but this foam cleanser just makes my skin feel so much cleaner. It's made out of plant ingredients, which is always a plus and since it's fragrance free, it's less likely to irritate sensitive skin.

Original Pure Vitamin C20 Serum


A C vitamin rendkívül változatos összetevő, amit azért szeretnek olyan sokan, mert tényleg elvégzi azt, amit ígér. Kollagéntermelő hatása miatt valóban képes a ránctalanításra,  erőteljes antioxidáns ezáltal öregedésgátló hatása is van, és nem utolsósorban jó folt -és hegeltávolító.  Nagyon vonzottak ezek a tulajdonságok, így ebay-ről rendeltem az egyik népszerű márka kínálatából. Nem használom minden nap, amolyan vasárnapi kényeztetés címén szoktam az arckrémemmel összekeverni. Nagyon kevés is elég belőle, mert kissé folyékonyabb, mint egy szérum. Reggelre pedig üde és hidratált arccal ébredek, ami hétfőnként sosem árt! :)

Vitamin C is a very versatile ingredient, loved by so many, because it really does the job it promises. It boosts your skins collagen production, so it's a real anti wrinkle agent, it's a strong antioxidant so it fights against ageing, and it's also great in vanishing those scars and spots. All of this really appealed to me, so i ordered a bottle from one of the popular brands. I don't use it every day, it's more of a Sunday treat to me, when i mix it in my moisturizer. A little goes a long way, since it's more liquidy than a serum. I wake up with fresh and hydrated skin, which is always a plus on a Monday! :)
Clarins Toning Lotion


Bevallom őszintén sokáig nem igazán tudtam, hogy mi fán teremnek a tonerek és miért szereplenek minden egyes bőrápolással kapcsolatos cikkben. Kicsit utánaolvastam a témának és megtudtam, hogy a toner hivatott eltávolítani az esetlegesen arcom maradt sminket és olajokat, valamint felkészíteni a bőrt a hidratálásra. Mivel nem volt még dolgom hasonló termékkel, egy kisebb kiszerelést választottam a megbízható Clarins márkától és eddig elégedett vagyok. Sokkal jobban reagál az arcom a krémekre és tényleg tisztábbnak érzem tőle az arcom.

To be honest, i didn't really know what toners were about up until recently, and why they appear in all skincare related articles. I read upon the subject and found, that toners are meant to clean your face from any leftover makeup and they prepare it for moisturizing. Since i've never used a toner before, i started with a smaller version from the reliable brand, Clarins. My face reacts so much better to creams and it really feels fresher and cleaner.
Aussie Miracle Dry Shampoo


Igaz, hogy ez nem egy bőrápolási termék viszont muszáj volt becsempésznem a kedvenceim közé. A meleg időben sokkal hamarabb leizzadunk, de ha nem akarunk minden nap hajat mosni, muszáj valahogy áthidalni a hajmosás nélküli időt. Legújabban ezt a száraz sampont használom. Eszméletlen jól működik, akár egy hétig is bírja vele a hajam, így az már csak hab a tortán, hogy dúsít, anélkül, hogy ragadós, kifésülhetetlen maszlaggá válna a hajam. Másik száraz samponoknál több fújás után úgy éreztem, hogy összeragad a hajam és nem volt kedvem még hozzányúlni sem, ez viszont gyönyörűen megemeli a hajtöveket mindenféle "mellékhatás" nélkül. Az illata az egyetlen, amin kicsit változtatnék, de hát nem lehet minden tökéletes, nem igaz? :)

I know that this is not a skincare related product, but i couldn't miss talking about this favourite of mine. We get sweaty easier in the heat and if we don't want to wash our hair constantly, we better use dry shampoo inbetween washings. I've recently started using this dry shampoo from Aussie. It works wonders and makes my hair last for a week even. It's only the icing on the cake, that it adds extreme volume, without making my hair clumpy. After a few sprays, other dry shampoos made my hair stick together so i didn't even want to touch it , but this one gives only the volume, without any unwanted "side effects". The smell is the only thing i would change a bit, but we can't have everything right? :)Mik a ti kedvenceitek? Milyen termékeket használtok nyáron?

What are your favourites? What products do you use in the summertime?

You Might Also Like

0 megjegyzés