WEEKLY BITES - Crunchy autumn pasta salad

11/17/2016


Nem tudjátok, hogy mit ennétek vacsorára? Valami könnyűre, de mégis laktatóra vágytok? Garantálom, hogy ez a saláta mindkettőt tudja, ráadásul seperc alatt készen van. Egyszerűen nem lehet abbahagyni! Nekem legjobban a szokatlan ízek találkozása tetszett benne és bár elsőre a mandarin-spenót-fetasajt kombináció kicsit idegennek tűnik, nem bánjátok meg ha ti is belekóstoltok! Akár önmagában salátaként, akár köretként is fogyaszthatjátok. Jó étvágyat!


You have no idea what to eat for dinner? You want something light, but filling? I guarantee that this salad will do the job and it only takes a few minutes of preparing. I couldn't stop eating it! The best thing about it is the unusual flavour combination. The mandarin-spinach-feta cheese trio could seem a little intimidating at first, but i bet you won't regret it once you've tasted this heavenly mix of fruit and vegetables. You can have it as a main dish or on the side. Enjoy!Hozzávalók a salátához - Ingredients for the salad

200 g tészta - 200 g pasta
1,5 zacskó bébi spenót - one and a half bag of baby spinach
200 g feta sajt - 200 g feta cheese
2 szál zeller - 2 stalks celery
4 mandarin - 4 mandarins
1 nagy alma - 1 big apple
1 tk citromlé - 1 tsp lemon juice
dió ízlés szerint - walnuts according to tasteHozzávalók a dresszinghez - Ingredients for the dressing

4 ek olíva olaj - 4 tbs olive oil
2 ek almaecet - 2 tbs apple cider vinegar
2-4 ek cukor - 2-4 tbsp sugar
chia mag - chia seedsA tésztát főzzük meg a zacskón szereplő utasítások szerint. Amíg fő a tészta állítsuk össze a saláta többi részét és a dresszinget.

Cook pasta according to package instructions. While pasta is boiling, prepare the rest of the salad and the dressing.


A dresszing hozzávalóit keverjük össze és, ha igazán egységes végeredményt szeretnék, akár turmixgépben is pulzálhatjuk 10 másodpercig.

Mix the ingredients for the dressing, and if you want a really smooth consistency, pulse it in a blender for about 10 seconds.


Az almát és a zellert karikázzuk fel, a sajtot kockázzuk, majd keverjük össze a többi hozzávalóval. Végül locsoljuk meg a dresszinggel és szórjunk rá chia magot.

Cut up the apple, celeries and cheese. Mix all the ingredients together and poor the dressing on top. Sprinkle with chia seeds.


You Might Also Like

0 megjegyzés