discover budapest | brunch | kelet

3/14/2017Egyre több embertől hallottam, hogy imádnak a Kelet kávézóba járni és mivel mindig nyitott vagyok egy új budapesti hely felfedezésére, múlt hét szombaton beültünk egy reggelire. Pont kapóra jött, hogy a Budapest Breakfast Tour keretében a Keletben is lehet pecsétet gyűjteni, sőt a Budapest Coffee Tour pecsétgyűjtőmet is el tudtam sütni egy füst alatt. Azt hiszem mostanra elég egyértelművé vált, hogy vonz mindenféle gyűjtögetős móka, hát ha még szuper új helyeket is felfedezhetek  a "játék" során, teljes az örömöm. Egyébként nem kellett csalódnom a helyben, nagyon hangulatos a rengeteg könyvvel, számomra az adagok is pont megfelelő méretűek voltak (vagyis jó nagyok) és a barátságos kiszolgálás is tetszett!

There were more and more people who told me they love to go to this palce called Kelet Caffe, and since i'm always up to finding new places in Budapest, we went and got breakfast there last Saturday. It was only a plus that i could collect a new stamp there as a part of the Budapest Breakfast Tour and at the same time my Budapest Coffee Tour stamp collector came in handy as well. I think it's become quite clear now, that i love everything collectible, so if i were to discover exciting new places along the way, i'm all in! Well i wasn't disappointed in the place, it's so cozy with the huge bookshelves, the portions were just right (nice and big) and i loved the friendly service.Az első, ami rögtön szembetűnik a belépő számára az az, hogy itt rengeteg könyv van. Ahogy azt megtudtuk a kedves pincérlánytól, a könyveket egy könyvtár leselejtezésekor szerezték és és szabad  könyvcsere működik. Így, ha csak olvasnátok egy jót, ugorjatok be, igyatok egy finom kávét és nézelődjetek új könyvek után! Ne felejtsetek csere könyvet vinni :)

The first thing that catches one's eyes when entering, is that there are a lot of books here. As the friendly waitress told us, they got all the books when one of the libraries closed down and they do free book exchange. So if you're up to reading something nice, grab a coffee and get looking! Don't forget to bring a book yourself if you want to take something home :)


Ha már kávéról volt szó, a Kelet Kávézó 10 féle kávét és 26 féle teát kínál, ezek mellett szörpöket, házi limonádékat és üdítőket fogyaszthattok. Ha ennétek is valamint, mint, ahogy mi tettük, számos grillszendvicsből, keleti tálakból és reggelikből választhattok. Ha éppen ebédidőben tévedtek be, akkor pedig levesek és főételek közül is tudtok válogatni! Mi egyébként zöldfűszeres omlettet ettünk.

Since we were talking about coffee..the Kelet caffee offerst 10 kinds of coffee and 26 different teas, ut you could also drink some home made lemonade, syrups and refreshments. If you'd like to eat as well, there are different types of grill sandwiches, eastern plates and breakfasts. If you happen to be there at lunchtime, you could get some soup or select from the main dishes. We ate the omlet with green herbs.
Én csak ajánlani tudom a Kelet Kávézót, mert annak ellenére, hogy standard budapesti árakkal működnek, a többi helyhez képest nagyobb adag étel landol az asztalunkon, amit tágas, ízléses környezetben fogyaszthatunk el. A kiszolgálás igazán kedves, a légkör családias és, ha épp egy napsütéses napon látogattok el a Keletbe, látni fogjátok, hogy a hatalmas ablakokon csak úgy ömlik befelé a fény. Én már látom magam, amint a jó időben a kávézó előtti padon egy finom cappucchinoval a kezemben olvasok valamit a Kelet könyvei közül!

I could only recommend this sweet place, because even though they operate with standard Budapest prices, you get a bigger portion when ordering food, which you can eat in a tasteful and spaceous place.  The service is really nice the athmosphere is homely and if you go there on a sunny day, you'll see that the light just flows in on the huge windows. I can already see myself sitting outside on one of the benches sipping a cappucchino and reading one of Kelet's books!

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Reggelizni még pont nem voltam itt, de nekem is az egyik kedvenc helyem! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképp érdemes kipróbálni, mert nagyon finom! :)

      Törlés