the red shirt dress

5/17/2017



Aki ismer az tudja, hogy egy piros ruhadarabom sincs és a körömlakkon kívül nem is nagyon foglalkoztatnak a piros árnyalatok vásárlás során. Eddig télen a bordó ruhadarabokig merészkedtem, de úgy döntöttem, hogy tavasszal kicsit nyitottabb szemmel járok és olyan ruhákat is megnézek/felpróbálok, amikre alapjában véve egy pillantást sem vetnék, hiszen hányszor előfordult már, hogy, javasoltak nekem valamit, ami egy kicsit kiesik az általam kedvelt ruhák köréből és kiderült, hogy nem is olyan rossz választás. Teljesen igaz, hogy egy külső, friss szemlélő olyat is felfedez bennünk, amit mi magunk hosszú idő alatt sem szúrnánk ki. Ez nem azt jelenti, hogy innentől kezdve teljesen szembemegyek a már kialakult stílusommal és a kényelmes, önbizalmat kölcsönző ruháimat kidobom, de ezentúl egy kicsit próbálok kikacsintani és például egy jól bevált ruhadarabot egy számomra újdonságnak számító színben vásárolom meg. Így talán a rengeteg csíkos, sötétkék és szürke mellé egy kis színt is csempészek a ruhatáramba :)

If someone is familiar with my style than he/she knows, that i don't own any red piece of clothing and i'm not really interested in red when shopping, besides nail polish. So far i've only ventured to the world of dark reds, but this spring i decided to keep an open eye and i've tried on some clothes i normally wouldn't, because there were times when someone suggested a piece which was a bit different from my usual choices, but it turned out to be okay on me. It's totally true that a fresh eye can suggest something that you wouldn't normally notice on yourself. This doesn't mean, that i will completely abandon my style and throw out my comfy pieces, but i will look around more and maybe buy something that works well for me, in an unusual shade. This will maybe switch up the striped, dark blue and grey color scheme in my wardrobe. :)


Ezúttal nem rugaszkodtam el túlságosan a nekem kedves jegyektől, de mégis egy olyan darabot vettem, ami tetőtől talpig piros és feltűnő. Persze csíkos, mert az a szívem csücske és az ingruhák is nagy kedvenceim, de ez a színkombináció így még soha sem fordult elő a gardróbomban. Szerintem nagyon változatos ruhadarab, magassarkúval egy nyári megbeszélésen szerintem tökéletesen megállja a helyét klasszikus, inget idéző felső részével és a munkahelyi elvárásoknak is megfelelő hosszával. Viszont mégis csak más, mint egy kosztüm.

I didn't stray too far from the things i like, but still chose a piece that is red from top to bottom and it makes a statement. Of course it's striped, because that is just my thing and shirt dresses are a big favourite of mine, but this color scheme has never occured in my wardrobe before. I think this is a very versatile piece. It's shirt like top and work appropriate length makes it perfect for a summer meeting with heels, but it's still a modern and vibrant piece. Great replacement for a more standard or expected costume.


Mindezektől függetlenül  meg kell, hogy mondjam, az első, ami eszembe jutott erről a ruháról az egy napozóágy. Azok is hasonló árnyalatban és csíkokkal hívogatják a napozni vágyókat, így ez a ruha nekem nagyon a nyarat idézi. Nem tartom kizártnak, hogy legközelebb a fürdőruhám főlé viseljem, úgy mint a másik ingruhámat ebben a horvátországi bejegyzésben.

Apart from everything i have to say, my first thought was a deck chair when i saw this dress because they're usually this color, so it reminds me of summer immensely. I think i might wear it above my bikini next time, just like i did with my other shirt dress in this post from Croatia.


ingruha/shirt dress - Zara
szandál/sandals - Vagabond
táska/bag - Deichmann




You Might Also Like

0 megjegyzés