WEEKLY BITES - roasted pepper and garlic hummus

6/28/2017Egy apróbb kihagyás után végre megint recept kerül a blogra! Igaz, hogy nem álltam a konyhában két órát, hogy valami különleges főételt összedobjak nektek, de ezt a 40 fokos melegben ne is kívánja senki tőlem! Így is épp elég meleget csináltam 25 perc alatt a 200 fokos sütővel :) Legújabb őrületem a humusz, amit mindig, mindennel meg tudnék enni, így arra gondoltam, hogy miért ne csinálhatnám meg a saját verziómat? Egy kicsit megszaladt a paprika ezért gyanúsan felvette a muhammara külsejét, de ez senkit sem tévesszen meg! És tudjátok, hogy ez miért sokkal jobb most, mint egy főétel? Mert viszonylag gyorsan elkészül és napokig fogyaszthatjátok!

After a short break, there is yet another recipe on the blog! This time i didn't stand in the kitchen for 2 hours to whip up some special main dish for you, but i hope no one expects this from me in the 40 celsius degrees heat. I still managed to heat up the air in the 25 minutes the oven was on, on 200 celsius :) My latest obsession is hummus and i thought i migh as well make my own version of it. I went a bit too strong on the paprika powder so my hummus resembles the muhammara i made earlier, but don't be fooled! And do you know why this hummus is so much better than a full on main dish right now? It takes a fairly short time to make it, and you can eat it for days on end!


Hozzávalók - Ingredients

1 kápia paprika - 1 bell pepper
6 gerezd fokhagyma - 6 cloves garlic
200 g főtt csicseriborsó - 200 cooked chickpeas
3 ek tahini - 3 tbsp tahini
2 tk olíva olaj - 2 tsp olive oil
2 tk balzsamecet - 2 tsp balsamic vinegar
fél tk pirospaprika - half tsp paprika powder
1 lime vagy fél citrom - 1 lime or half a lemon


A sütőt melegítsük 180 fokra. A paprikát és a fokhagyma gerezdeket kenjük be olíva olajjal majd süssük őket kb. 25 percig, amíg a paprikán barna/fekete foltok nem jelennek meg. Amikor készen vagyunk, hámozzuk meg a fokhagymákat.

Preheat the oven to 180 C. Coat the bell pepper and garlic cloves in olive oil, and cook for 25 minutes in the oven until the pepper has developed brown/black sports. When cooked, removet he peel from garlic cloves.
A csicseriborsó kivételével helyezzük a hozzávalókat egy turmixba/aprítógépbe, és magas fokozaton turmixoljuk a hozzávalókat. Ezután adjuk hozzá a csicseriborsót is és addig turmixoljuk, amíg krémes állagúvá nem válik a humusz.. Adjunk hozzá még tahinit, ha sűrűbb végeredményre vágyunk, több citromlevet, ha szeretjük a savanykás ízt és egy kicsivel több vizet, ha hígítani szeretnénk.

Place all ingredients except the chickpeas in a food processor and blend on high until well combined. Then add the chickpeas and blend again until a creamy consistency is achieved. Add more tahini if you like it creamier, more lime if you like more zest, and more water if you want the hummus to be thinner. 
Tálaljuk zöldségekkel, kétszersülttel, kenjük szendvicsbe vagy wrapbe!

Serve with vegetables, crackers, or enjoy it in sandwiches or wraps!You Might Also Like

0 megjegyzés