DISCOVER BUDAPEST | COFFEE | STEAMHOUSE COFFEE

12/04/2017


A Batthyány téri vásárcsarnok gyönyörű épületének első emeletén rejtőzik a Steamhouse Café, ami egy pici időutazásra repít minket, már ha a belső terekre koncentrálunk. A kávézóban ülve egyrészt csodás kilátás nyílik a Parlamentre, másrészt körültekintve könnyen el tudjuk képzelni, hogy milyen nyüzsgő élet lehetett itt hajdanán. Ami engem a legjobban meglepett, hogy a kávézó a csarnokon belül nincs elkülönítve, hanem összeér a többi térrel, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy veszítene barátságos hangulatából.

Steamhouse Coffe hides away in the gorgeous building of the old market hall at Batthyány Square. The whole space brings us on a mini time travel, regarding the architecture. It's so easy to imagine how livey this place must have been way back when! An added bonus is that the view is just amazing, the windows face directly the hungarian Parliament. What suprised me the most was that the café is not separated from the rest of the building with any walls, but this doesn't mean that it looses it's friendly touch.


A menü és a berendezés viszont igen is modern, és, ha lehet ilyet mondani, itt ittam életem legfinomabb cappucchinoját. Mindig cukorral iszom a kávét, de most valahogy kimaradt és  még így is isteni volt! Miközben szürcsöljük kedvenc kávénkat, akár egy reggelit is elfogyaszthatunk, állítólag nagyon finom a helyben sült croissant vagy brownie. A kávék mellett forró csokit és teát is választhatunk a hideg téli napokra, és ha valakit megajándékoznánk egy Steamhouse élménnyel, 10 alkalmas kávébérletet is válthatunk, ami egy évig felhasználható az alap kávék bármelyikére.

The menu and the interior is rather modern, and if i might say, i think i've drunk the best cappucchino of my life here! I always add sugar to my coffee but somehow i forgot to sweeten my drink this time and it was still heavenly. While we are sipping on our favourite brew, we could might as well have some breakfast too. They say that the croissant and brownie are a real hit. Besides coffee they offer some hot chocolate and tea for those cold winter days as well and if you wanted to suprise someone with the Steamhouse experience, give them a 10-session pass, which is valid for a year and can be used for all basic coffees from the selection.


You Might Also Like

0 megjegyzés