MOOD OF THE MONTH - JANUARY

2/06/2018



A január számomra mindig egy érdekes hónap. Éppen, hogy felocsúdunk az újév varázsából már vége is van, máskor vánszorog a vizsgaidőszak vagy az ünnepek alatt felgyülemlett munka miatt. A január csak úgy pezseg az új kihívásoktól, a fogadalmaktól és a motivációtól és amikor eltelik egyszerre érezzük azt, hogy hosszabb volt mint amire számítottunk és azt, hogy úristen már egy egész hónap eltelt az új évből. Januárban eltűnnek a karácsonyi dekorációk, minden visszakerül a régi helyére és, ha kezdetben kicsit hiányoljuk is azokat a szívet melengető fényfüzéreket, jó érzés, hogy minden újra letisztult és nyugodt. Januárban általában leesik az első hó és az enyhe december után a tél megmutatja vasfogát, így jó eséllyel indul mindenki a  leárazásokba meleg kabátot keresni. De a január már a tél közepe, amit csak a rövid február választ el a tavasztól és amikor már nincs sötét délután 4 órakor. A január az új kezdete, a régi lezárása, a tiszta lap és az évről évre visszatérő hírnök, hogy a számláló megint fordult egyet; új évet írunk.

January is always a strange month for me. We just wrap our heads around the new year and it's over, other times it's terribly slow because of all the work we accumulated during the exam period or over the holidays. January is also filled with new challenges, resolutions and motivation and at the end of the month you feel it was longer than expected, or the contrary! You suddenly realize that already a month has passed from the new year. All the Christmas decorations vanish in this month, and everything goes back to it's original place. And even though at first we miss those heart warming fairy lights, it's also good to know that everything is calm and clean again. With January comes the first snow and after a mild December, winter really shows it's power. Good we have those winter sales, where we might find a warm coat. January is also the middle of winter, when only a short February keeps us from the beloved spring. The days are also getting longer, which means no dark at 4 pm! All in all, January is the beginning of the new, the end of the old, a clean slate and the ever returning messenger that the wheels are turning and yet again, it's a new year.











You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Nagyon szeretem ezeket a bejegyzéseket, és a bevezető szöveg az eddigiek közül a legszebb lett! Szép februárt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ilyen megjegyzések miatt szeretem írni a blogot! Nagyon jólesik, hogy tetszik, amit csinálok :) Most tényleg időt szántam a bevezetőre és meglett a gyümölcse. Köszönöm!

      Törlés