Toszkán csokoládétorta

7/25/2013

Sziasztok! Pár hete ettem először ilyen sütit és rögtön elkértem Zitától a receptet mert, annyira finom volt. El is határoztam, hogy ha már én is megsütöm akkor ezzel várom haza Ádámot Amerikából. Nagyon egyszerű finomság, feldobja a hétköznapokat! :)

Hello! I tried this cake a few weeks ago and I quickly asked for the recipe from Zita because it tasted so delicious. I immidiately thought it would be a nice idea to bake this when Ádám returns from the States, as welcome back present. It's so easy to bake and makes your day happier! :)



  • 20 dkg étcsokoládé/200 gram dark chocholate
  • 20 dkg margarin/ 200 gram margarin
  • 20 dkg barna cukor 200 gram brown sugar
  • 10 dkg liszt (teljes kiőrlésű)/ 100 gram flour (whole grain)
  • 1 tasak vaníliás cukor/ 1 bag of vanilla sugar
  • 4 egész tojás/ 4 eggs

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Heat the oven to 180 celsius.


A margarint a csokoládéval egy jénaiba rakjuk, és mehet a mikróba egy pár percre. 

Put the margarin and the chocholate into a bowl and heat them up in the mirowave.



Elektromos habverővel a lisztet, a cukrot, a  vanília aromát és a tojást kikeverjük, amíg egy világosabb masszát nem kapunk, majd hozzáöntjük az olvasztott vajas csokit. 

Use an egg-beater to mix the flour, the sugar, the vanilla and the eggs until it all becomes a bright paste. Add the margarin-chocholate when fiished.


A masszát egy kb. 26 cm átmérőjű tepsibe öntjük, amit sütőpapírral kibéleltünk. Előmelegített sütőbe toljuk.

Poor it all into a pan (aprox 26 cm diameter) with baking paper in it. Put it into the oven.


A torta akkor jó, hogy ha a teteje kemény, a belseje viszont "folyós" lesz. 

The cake is finished when it's hard on the outside but creamy on the inside.

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. nyammmnyamm. csak én vajjal, de el fogom készíteni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Számítottam rá, hogy te ki fogod próbálni! :) Isteni lesz meglátod!

      Törlés