Tuna pasta
9/22/2013
Egyszerű, gyors, finom. Ez a három szó jól leírja a tonhalas, paradicsomos, pikáns tésztát, ami a hozzáadott fahéjtól, chilitől és bazsalikomtól kicsit különleges és talán eltér a megszokott vasárnapi fogásoktól. Fél óra alatt kész és nem is különösebben drága, akit érdekel lapozzon tovább! :)
Simple, fast and delicious. These 3 words are perfect to describe this pasta with tuna and tomatoes. The cinnamon, chili peppers and basel makes it taste so special so it's a good alternative for our usual Sunday meals. it's done in 30 minutes and it's not too pricey either so if you're interested how to make it just scroll lower! :)
Amire szükséged lesz/Ingredients:
-tészta/pasta (250gr)
-1 lilahagyma/1 red onion
-sűrített paradicsom/canned tomato
-1 citrom/1 lemon
-1 tonhalkonzerv/1 can of tuna
-2 chili paprika(pirospaprika)/2 red chili peppers
-1 kiskanál fahéj/1 teaspoon of cinnamon
-bazsalikom/basel
-só, bors, olaj/salt, pepper, oil
Vágjuk apró darabokra a hagymát és a chilit./Cut the onion and the chili peppers into small pieces.
Egy kevés olajon pirítsuk meg a hagymát és a chilit majd adjunk hozzá a fahéjat./Fry the onion and the chili peppers using a little bit of oil, than add cinnamon.
Adjuk hozzá a tonhalat./Add tuna.
Öntsük hozzá a sűrített paradicsomot, szórjuk meg bazsalikommal*, sóval, borssal és reszeljünk rá ízlés szerint a citrom héjából./Poor the canned tomatoes in the pan, add basel*, salt and pepper. You can also add as much lemon zest as you like.
Az egészet hagyjuk főni 15 percig fedő alatt és eközben elkészíthetjük a tésztát./Leave it shimmer for 15 minutes and in the meantime you can cook the pasta.
Amíg várakozunk reszeljük le a sajtot és próbáljuk kibírni, hogy csipegessünk belőle állandóan, mert nem marad semmi a tésztára!/While you are waiting grate the cheese and try not to steal from it every 2 minutes because there won't be anything for the pasta!
Miután megfőtt a tészta, öntsük rá a szószt, szórjuk a tetejére a sajtot és voilá kész is van. Ilyenkor még esetleg rakhatunk rá extra bazsalikomot és egy fél citrom levét./After the pasta is done, poor the sauce on top and add cheese. You can complete it with more basel and some lemon juice.
*I used dry basel because i only had this at home but it's even better is you use fresh leaves and chop them up. At the and you can also decorate your meal with some!
6 megjegyzés
Nagyon jól hangzik!
VálaszTörlésSzerintem nagyon finom :)
TörlésAAAAAAAaaahhh! Lengyelországban csomó ilyet ettünk, és mióta haza jöttem egyszer sem csináltam! A héten biztos elkészítem, mert én is imádom!
VálaszTörlésPuszi Karin! :)
Na dejó, hogy akkor eszedbe juttattam! Azért a lengyelországi emlékekre tekintettel egy kis vodkát is csapjál mellé! :D puszii
TörlésKöszönöm a receptet, éppen készül! :-)
VálaszTörlésNagyon szívesen, jó étvágyat hozzá! :)
Törlés