26/52 - crispy couscous sliders

8/10/2014



Könnyű nyári harapnivaló, vendégvárónak tökéletes! Ha jól tudsz szeletelni és husit sütni, ez sem fog nehezedre esni :)

A light summer treat, perfect for having guests! If you are good at chopping and frying meat, this won't be a brainer :)


Hozzávalók/Ingredients:
  • 200 g kuszkusz vagy quinoa/200 g couscous or quinoa
  • 200 g csicseriborsó/200 g chickpeas
  • 100 g reszelt sajt/100 g grated cheese
  • 0.5 liter leves alap/0.5 litre broth
  • 1 répa/1 carrot
  • 2 gerezd fokhagyma/2 garlic cloves
  • 2 zöldhagyma/2 green onions
  • 1 tojás + 1 tojás fehérje/1 egg + 1 egg white
  • 2 avokádó/2 avocado
  • magvas zsemle/seeded bun


Öntsük a fél liter leves alapot a kuszkuszra és hagyjuk állni.

Poor the broth onto he couscous and let it stay.


Vágjuk a zöldségeket apró darabokra (répát, hagymát, fokhagymát, csicseriborsót), dolgozzuk össze a kuszkusszal, adjuk hozzá a sajtot és az egy tojást illetve egy fehérjét.

Chop up all the vegetables (carrot, onions, garlic, chickpeas), mix with the cous cous, add cheees, 1 egg and the egg white.


A zsömle nagyságának megfelelő fasírtokat formáljunk.

Form little patties according to the size of your buns.


Süssük a fasírtokat 5 mindkét oldalukon amíg barnák nem lesznek. Tálaljuk majonézzel és avokádóval!

Fry buns for 5 minutes on both sides until golden brown. Serve with mayonnaise and avocado on top!



You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Nagyon ötletes! Nem is gondoltam volna, hogy a kuszkuszból ilyen guszta fasírtot lehet csinálni.
    A képek nagyon szépek, jól eltaláltad :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :)) Én sem tudtam, hogy ilyen fasírt lesz belőle, de kellemes meglepetés volt, máskor is biztos meg fogom csinálni!

      Törlés