26/52 - crispy couscous sliders
8/10/2014
Könnyű nyári harapnivaló, vendégvárónak tökéletes! Ha jól tudsz szeletelni és husit sütni, ez sem fog nehezedre esni :)
A light summer treat, perfect for having guests! If you are good at chopping and frying meat, this won't be a brainer :)
Hozzávalók/Ingredients:
- 200 g kuszkusz vagy quinoa/200 g couscous or quinoa
- 200 g csicseriborsó/200 g chickpeas
- 100 g reszelt sajt/100 g grated cheese
- 0.5 liter leves alap/0.5 litre broth
- 1 répa/1 carrot
- 2 gerezd fokhagyma/2 garlic cloves
- 2 zöldhagyma/2 green onions
- 1 tojás + 1 tojás fehérje/1 egg + 1 egg white
- 2 avokádó/2 avocado
- magvas zsemle/seeded bun
Öntsük a fél liter leves alapot a kuszkuszra és hagyjuk állni.
Poor the broth onto he couscous and let it stay.
Vágjuk a zöldségeket apró darabokra (répát, hagymát, fokhagymát, csicseriborsót), dolgozzuk össze a kuszkusszal, adjuk hozzá a sajtot és az egy tojást illetve egy fehérjét.
Chop up all the vegetables (carrot, onions, garlic, chickpeas), mix with the cous cous, add cheees, 1 egg and the egg white.
A zsömle nagyságának megfelelő fasírtokat formáljunk.
Form little patties according to the size of your buns.
Süssük a fasírtokat 5 mindkét oldalukon amíg barnák nem lesznek. Tálaljuk majonézzel és avokádóval!
Fry buns for 5 minutes on both sides until golden brown. Serve with mayonnaise and avocado on top!
2 megjegyzés
Nagyon ötletes! Nem is gondoltam volna, hogy a kuszkuszból ilyen guszta fasírtot lehet csinálni.
VálaszTörlésA képek nagyon szépek, jól eltaláltad :)
Köszönöm szépen! :)) Én sem tudtam, hogy ilyen fasírt lesz belőle, de kellemes meglepetés volt, máskor is biztos meg fogom csinálni!
Törlés