42/52 - At home granola bars
2/15/2015
Mindig a legjobb, legegyszerűbb és leggyorsabb reggelin gondolkozok, hiszen kinek van kedve még negyed órával korábban kelni, az amúgy is fárasztó hétköznapokon. Sokszor előző este készítjük el a szendvicseket, de minden napra unalmas, ekkor péksüteményre költünk. A joghurtot müzlivel és gyümölcsökkel is csak reggel érdemes összedobni, mert éjszaka az összes hozzávaló elázik a joghurtban. A mai receptet viszont elkészíthetjük előző este, sok kis müzliszeletet kapunk, amik akár egész hétre ellátnak bennünket reggelivel :) Tápláló, egészséges és nem áll útjába annak a plusz negyed óra alvásnak sem reggelente!
I'm always about the best, easiest and fastest breakfast because i don't like to get up 15 minutes earlier on the othrwise tiering weekdays to prepare some food. We usually make sandwiches the night before, but that can get boring after a while, this is when we buy pastries. The classic yoghurt with muesli and fruits meal is only practical to make in the morning because the ingredients just soak in the yoghurt if you do it the night before. Well, this recipe is perfect to make the day before, it makes a ton of granola bars, enough for keep you going the entire week. It's nutritious, healthy and won't take that extra 15 minutes away frm you in the morning!
- 2 bögre gabonapehely/1 cup granola
- 2 alma/2 apples
- 1 marék dió, mogyoró, kesudió, mandula (ízlés szerint)/a handful of walnuts, cashew or almonds (whatever you like)
- 1 csésze mazsola/1 cup raisins
- 5 szem aszalt szilva/5 prunes
- 2 ek lenmag vagy natúr szotyi, tökmag, szezámmag/2 tbsp flax seed or sunflower seed, sesame, pumpkin seed
- ½ dl víz/half dl water
- 1 ek olaj/1 tbsp oil
Kockázzuk fel az almákat, majd az aszalt gyümölcsökkel és a
diófélék nagy részével dobjuk a turmixgépbe. Öntsük rá a vizet és turmixoljuk
pépesre.
Cube the apples and put them in the blender with the
raisins, prunes and most fo the nuts. Poor some water on top and blend away!
A kimaradt csonthéjasokat vágjuk durvára majd keverjük össze
az almás péppel. Dobjuk bele a gabonapelyhet is és dolgozzunk mindent össze.
Cut the nuts that you left out roughly to have bigger chunks
in your granola bar. Add them with the granola to the apple paste and mix with
hands.
Kenjünk ki olajjal egy magasabb falú tepsit és simítsuk bele
a masszát. Jól nyomkodjuk meg minden oldalról!
Grease a dish with oil and place paste inside. Be sure to
press it on all sides, to make it pretty solid.
170 fokon 20 percig süssük, majd ha kihűlt vágjuk
szeletekre. Én nem tettem bele cukrot, viszont ha édesen szeretitek, egy
evőkanál mehet bele! Isteni önmagában is, de mézzel és fahéjjal még jobban
kijönnek az ízek J
Bake for 20 minutes on 170 degrees celsius and when it’s
cooled down cut the whole thing into bars. If you like them sweet, add a
tablespoon of sugara t the beginning but i served it with honey and cinnamon
instead. They really bring out the flavours!
6 megjegyzés
Szuper tipp, mindenképpen elkészítem :-)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik, jó étvágyat hozzá! :)
TörlésUh, ez nagyon jó! Szerintem a héten meg is csinálom, csak még be kell szerezni az alapanyagokat hozzá. :)
VálaszTörlésCsokival is lehet akár variálni, de ezekkel az alapanyagokkal is fincsi és nem túl drága :)
TörlésNagyon jól néznek ki, és tényleg egyszerű! Biztos kipróbálom!
VálaszTörléswww.stylelounge.me
Nagyon örülök, hogy tetszik, jó sütögetést! :)
Törlés