WEEKLY BITES - Cauliflower pizza

1/24/2016




Még mindig január van, így maradunk a tésztaételeknél. Ma egy pizzát hoztam, ami általában bűnös élvezetnek számít, hiszen hacsak nem az olasz változatot esszük, bizony jó vastag tésztával készül. Imádom a pizzát, ezért kinéztem egy kevésbé szénhidrát-dús változatot, hogy a jó íz mellett az egészség is előtérbe kerüljön, így ezen a héten a tésztát karfiollal fogjuk helyettesíteni. A múlt heti és az előtti recepteket itt és itt érhetitek el.

It's still January so we are staying with the paste theme. Today i brought you a pizza recipe, which usually counts as a guilty pleasure, because it's made with thick dough, unless of course you opt for the italian version. I love pizza, so i looked up a healthier way to make it,  and now it not only tastes good but it's helathy as well! This week we are replacing pasta with cauliflower, and if you want to see what i made last week and the week before click here and here.


Hozzávalók - Ingredients

1 karfiol - 1 cauliflower
1/2 tk. oregánó - 1/2 tsp oregano
1/2 tk. bazsalikom - 1/2 tsp - basil
1/2 tk. fokhagyma granulátum - 1/2 tsp garlic powder
1 tojás - 1 egg
25 g mozzarella - 25 g mozzarella
25 g parmezán - 25 g parmesan
feltét -topping



Reszeljük le a karfiolt és melegítsük 4 percig mikróban. Ezután a fölösleges vizet csöpögtessük le róla, ha kell itassuk fel papír törlőkendővel. 

Grate the cauliflower and microvawe for 4 minutes. Get rid of any excess water, use a paper towel to dap it off if needed. 


Hagyjuk hűlni pár percet, majd keverjük hozzá a fűszereket és a sajtot. Amikor mindent jól eloszlattunk, dobjuk bele a tojást és jól keverjük meg.

Let it cool for a few minutes, then add the spices and cheese. When everything is mixed well, add the egg and give it a final stir.


Csinálhattok egy nagy pizzát vagy két kicsit, mint ahogy én is. Tegyük sütőpapírra a "tésztát" és formázzunk belőle egy vagy két, kb. 2 cm vastag kört. Ügyeljetek arra, hogy jó tömör legyen és ne legyen benne sehol luk. Süssétek 220 fokon kb. 15-20 percig, amíg el nem kezd barnulni.

You can either make one big or two smaller pizzas, like i did. Put the "dough" on parchment paper and form one or more, 2cm thich circles. Make sure to press everything tightly together and don't let any holes to appear. Bake it for about 15-20 minutes on 220 celsius degrees or until it gets a little brown.


Tálaljuk az általunk választott feltétekkel. Én csináltam egy klasszikus Hawaii-t ananásszal, sonkával és sajttal és egy tonhalasat, amire bébispenótot, tonhalat, csicseriborsót és parmezán sajtot raktam.

Jó étvágyat! :)

Serve with topping of your choice. I made a classic Hawaii with pineapple, ham and cheese, and another with baby spinach, tuna, chickpeas and parmesan.

Enjoy! :)


You Might Also Like

0 megjegyzés