WEEKLY BITES - Tomato soup w/ cheese tortellini

2/07/2016



Míg januárban különböző tésztákkal ismerkedhettetek meg, gondoltam, hogy februárban leveseket fogok főzni, hiszen még mindig hideg van, és nekem személy szerint semmi sem esik jobban egy meleg levesnél egy kint töltött fagyos nap után. A paradicsomlevest biztosan mindenki ismeri, hol sósan, hol édesen, hol betűtésztával készítik, de ma inkább egy olaszosabb változatot hoztam nektek, amit tortellinivel turbóztam fel, így a végeredmény nagyon laktató. Másnap a legfinomabb, amikor kicsit besűrűsödik, akár egytálételnek is fogyasztható :)

While in January i introduced you some pasta meals, i thought February could be all about hot soups, since it's still cold and the best thing that can happen to me after a frosty day outside, is a warm bowl of soup. I bet everyone knows the classic tomato soup, some eat it salty, some have it sweet, but today i made an italian style verson with some delish tortellinis. It's so filling and tastes best on the second day when it gets a bit thicker. :)


Hozzávalók - Ingredients

2 paradicsom konzerv (800g) - 2 cans of tomatoes
1 vöröshagyma - 1 onion
3 fokhagyma - 3 cloves garlic
2 babérlevél - 2 bay leaves
1 liter húsleves alaplé - 1 litre broth
bazsalikom - basil
125 g görög joghurt - 125 g greek yoghurt
500 g sajtos tortellini - 500 g cheese tortellini
só, bors, chili por - salt, pepper, chili flakes


Egy serpenyőben melegítsünk olíva olajat majd a felkockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát pirítsuk kb. 5 percig. Adjuk hozzá a babérleveleket és ízlés szerint chili port.

In a pot, heat the olive oil, add the diced onion and crushed garlic and cook until tender; about 5 minutes. Stir in the bay leaves and red pepper flakes according to taste.


Adjuk a hagymához a konzerv paradicsomot és a leves alaplét, sózzuk borsozzuk és szórjuk meg bazsalikommal. Kis lángon főzzük 15 percig.

Add the diced tomatoes and vegetable broth. Stir in basil and season with salt and pepper. Simmer on low for 15 minutes.


Vegyük ki a babérleveleket a tálból majd turmixgépben vagy botmixerrel zúzzuk simára a levest. Keverjük el a levesben a görög joghurtot  és öntsük bele a tortelliniket. További 7-8 percig főzzük a levest, hogy a tortellinik megfőljenek. 

Remove the bay leaves from the pot and use a blender or a hand immersion blender to blend the soup. Stir in greek yoghurt and the tortellinis. Cook for 7-8 minutes, until the tortellinis are cooked. 



Joétvágyat! - Enjoy!

You Might Also Like

0 megjegyzés