WEEKLY BITES - Caesar salad
4/18/2016
Újabb hónap, újabb WEEKLY BITES. Aki, most kapcsolódna be, annak úgy tudnám összefoglalni ezt a sorozatot, hogy minden hónapban egy adott téma köré gyűjtöm a recepteket. Volt már tésztás, leveses és sütős hónap is, áprilisban pedig reggeliket készítek. Mivel nem szeretek reggel csak a reggeli miatt korábban kelni, az olyan ételek a kedvenceim, amiket előző este is meg lehet csinálni. Az első ilyen reggeli a Cézár saláta. Tudom, hogy nem szokványos reggeli, de miért is ne lehetne ezt a nap első étkezéseként fogyasztani? Könnyű, finom, egészséges és rengeteg hasznos hozzávalóból áll. Egyébként egy kolléganőm ihletett, amikor az általam adott recept alapján elkészítette a salátát és másnap ezt hozta reggelire is. Mi végül vasárnap délben a Budai Várban fogyasztottuk el :)
Another month, another WEEKLY BITES. If you're new to this series, than i'll explain, what this shizz is all about. Every month i gather some recipes around a theme and share them with you. I've had pasta, soup and baking month so far, and in April i'm making breakfasts. Since i don't like to get up earlier just to make breakfast, i prefer food that i can prepare the night before. My first "recipe" is for a Caesar salad. I know it's not a usual breakfast, but why couldn't we eat this in the early hours? It's light, delicious, healthy and has a lot of useful ingredients. It was actually one of my colleagues who inspired me with this post, when she made this salad from my recipe and brought it in the next day for breakfast. We ended up eating it in the Buda Castle as a Sunday lunch :)
Hozzávalók - Ingredients
jégsaláta - iceberg salad
2 avokádó - 2 avocados
2 főtt tojás - 2 boiled eggs
500 g csirkemell filé - 500 g chicken breast fillets
fokhagyma granulátum - garlic powder
petrezselyem - parsley
sajt - cheese
olíva olja - olive oil
az önetehez - for the dressing
1 nagy görög joghurt - 1 big greek yoghurt
1 gerezd fokhagyma - 1 clove garlic
fél citrom leve - zest of half lemon
sajt - cheese
olíva olja - olive oil
só, bors - salt, pepper
A csirkemellet jól dörzsöljük be sóval, borssal és fokhagyma granulátummal, majd szórjuk meg a petrezselyemmel. Kevés olíva olajon süssük, amíg aranybarnára nem pirul. Süthetjük akár egyben is vagy eleve szeletelve. Ha egyben sütjük kevesebb a dolgunk vele, de később is sül át, míg, ha szeleteljük, folyamatosan forgatnunk kell a kis husidarabokat.
Rub the chicken breast with salt, pepper and the garlic powder. Sprinkle with parsley and fry on a little olive oil until golden brown. You can prepare it in one piece or cut into little cubes. If you prepare it as a whole, there's less fuss, but it takes longer to be ready. If you're shredding the chicken to begin with, keep in mind to always toss the little pieces.
A kész csirkét keverjük össze a salátával, a főtt tojással, avokádóval, reszeljük rá kedvenc sajtunkat, majd öntsük nyakon a joghurtos öntettel!
Mix the fried chicken with the salad, boiled eggs and avocados. Grate your favourite cheese on top and poor the dressing evenly on the salad.
Pirítós helyett én néhány két teljes kiőrlésű kiflit karikáztam fel. Meglocsoltam őket olíva olajjal és néhány perc alatt ropogósra sütöttem őket a sütőben.
Instead of toast i cut up two whole grain bread sticks and baked them with a little olive oil on top, until golden brown.
2 megjegyzés
Lovely photos. The salad looks delicious! :)
VálaszTörlésThank you so much! :)
Törlés